Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ... Σταυρός.

Κυκλοφορούν φωτογραφίες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο να μοιράζει τρόφιμα χωρίς να φοράει το σταυρό του. Ο λόγος είναι για να μη σκανδαλιστούν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες...
Ελπίζω μόνο να είναι ψέμα.
Διαφορετικά, ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει να ΟΜΟΛΟΓΕΙ με παρρησία την πίστη του. Ο Χριστός σαφώς και προκαλούσε σκάνδαλο στους Φαρισαίους, όμως ουδέποτε νοιάστηκε γι αυτό. Απεναντίας, στεκόταν εκεί να δώσει μαρτυρία, για να κατακριθούν με τις πράξεις τους οι εχθροί του. Στεκόταν εκεί φανερά, ξεκάθαρα, χωρίς να φοβάται ή να κρύβεται για να δώσει την ευκαιρία να μάθουν όλοι ποιος είναι και να σωθούν όσοι πιστέψουν. «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον», είχε πει η προφητεία. Ο Απ. Παύλος λέει ότι "ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν". Κηρήσσει ο Παύλος, δε φοβάται μη σκανδαλίσει!Ο Αρχιεπίσκοπος, λοιπόν, οφείλει να είναι τύπος Χριστού και μιμητής του Παύλου.


Σε ό,τι αφορά τους μουσουλμάνους πρόσφυγες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1) Εισήλθαν αυθαίρετα σε μία  Χριστιανική χώρα, επειδή οι "καθαροί" αδελφοί τους μουσουλμάνοι δεν τους δέχτηκαν!
2) Επιδιώκουν να σωθούν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στη Χριστιανική Ευρώπη και όχι σε κάποια  μουσουλμανική χώρα (γιατί;)
2) Ξεσπιτώθηκαν από την πατρίδα τους και έχασαν τα πάντα, μέχρι και τους ανθρώπους τους,  από άλλους μουσουλμάνους.
3) Στη Χώρα που μπήκαν και ζητάνε άσυλο και καταφύγιο υπάρχουν Χριστιανοί που οφείλουν να τους σέβονται και αυτούς και τη θρησκεία τους.
4) Αν νομίζουν ότι θα μολυνθούν, παρακαλούμε ελεύθερα να καταφύγουν άμεσα σε "καθαρές" μουσουλμανικές χώρες, για να τους "καθαρίσουν" οι αδελφοί τους και  να ησυχάσουν!
5) Αν δε δέχονται το σταυρό, τότε να μη δέχονται και τη βοήθεια της Εκκλησίας.
6) Στην Ευρώπη υπάρχει Δημοκρατία και Ελευθερία σκέψης και έκφρασης που δε σκοπεύουμε να την αλλάξουμε για χάρη κανενός. 
7) Και για τη δική μου θρησκεία η ημισέληνος είναι πλάνη και απάτη διαβολική, όμως δεν τους ζήτησα να την κατεβάσουν και να την κρύψουν. Σέβομαι την επιλογή τους.
 κατάλογος1
Σε ό,τι αφορά τους "ανοιχτόμυαλους", multi - culti και λοιπούς:
1) Multi - culti σημαίνει ότι ΚΑΙ ο δικός μου πολιτισμός θα γίνεται απόλυτα σεβαστός και δε θα θεωρείται κατώτερος, σατανικός ή βρόμικος.
2) Προσπαθώ να θυμηθώ μία μουσουλμανική χώρα που να σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, αλλά αδυνατώ.
3) Αν εγώ απαιτήσω να κατέβει η ημισέληνος διότι με προσβάλει, θα κατηγορηθώ ως ρατσιστής.    
4) Στόχος είναι να εκδημοκρατιστεί ο πολιτισμός των προσφύγων και όχι να επιβάλλουν θεοκρατία στην Ευρώπη στο όνομα υποτιθέμενων ανθρώπινων δικαιωμάτων που δε σέβονται.
5)   Δε γίνεται πρακτικά να μεταφερθεί όλη η Ασία και η Αφρική στην Ευρώπη για να σωθεί. Είναι παράλογο.
6Πολύ περισσότερο δε γίνεται να σωθεί στη χρεωκοποημένη Ελλάδα! Αυτό θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό. Εδώ το ανύπαρκτο Ελληνικό σύστημα σκοτώνει τους ίδιους τους Έλληνες και θα σώσει τα εκατομμύρια  δυστυχισμένων προσφύγων; 
7) Όποιος καλεί πρόσφυγες στην Ελλάδα για να σωθούν, εγκληματεί προς τους πρόσφυγες. Τους καλεί να πεθάνουν αβοήθητοι, εξαιτίας του ανύπαρκτου Ελληνικού κράτους που δε θα τους παρέχει ούτε τα βασικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: