Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Φιλορωσικό Κόμμα...

Νέα προοπτική διαφαίνεται στο Ελληνικό πολιτικό στερέωμα...
Ίδρυση φιλορωσικού κόμματος φημολογείται αρκετό καιρό τώρα.
Άλλο ένα κόμμα που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από καθαρούς "πατριώτες", για να καθαρίσει - ξεβρομίσει τον τόπο από τους δωσίλογους κλπ.

Ως γνωστόν ο Έλληνας είναι εκτός από αγεωγράφητος και ανιστόρητος.
Γι αυτό δε μπορεί να γνωρίζει ότι ουδέποτε οι Ρώσοι βοήθησαν την Ελλάδα.
Απεναντίας, υπήρχαν περιπτώσεις (Ορλωφικά) που μας ξεσήκωσαν τάζοντας ψεύτικες βοήθειες και τελικά μας εγκατέλειψαν στα χέρια των Τούρκων που μας κατέσφαξαν.
Μόνο όταν είχαν έρθει και άλλες υπερδυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία) και ήθελαν να βάλουν το πόδι τους στην Ελλάδα, ήρθε να βοηθήσει και η Ρωσία (Ναβαρίνο)

Ας σκεφτούμε τί σημαίνει προσέγγιση με τη Ρωσία σήμερα. Σημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται εχθρός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αλλά και η ίδια η Ρωσία δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο, διότι δίνει μετά το δικαίωμα στις ΗΠΑ να επέμβουν σε χώρες φιλικές προς εκείνη.

Ένα φιλορωσικό κόμμα είναι παντελώς ανούσιο όσο και επικίνδυνο. Πρακτικά, πρόκειται για τη συνέχιση του λαϊκισμού που τάζει ψεύτικες διεξόδους, ανύπαρκτους παραδείσους και ουτοπίες. Κάτι αντίστοιχο με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που εξευτελίστηκε τελικώς και επιπλέον κλείσανε οι τράπεζες και πληρώσαμε ένα κάρο λεφτά παραπάνω.

Τέλος, να μην ξεχάσουμε το γεγονός ότι Δημοκρατία και Ρωσία είχαν πάντα κακές σχέσεις.

Όσο επιμένουμε στο λαϊκισμό και τις αυταπάτες, τόσο το κόστος θα είναι δυσβάστακτο και η κρίση θα συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: