Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μερικές προτάσεις για το προσφυγικό

Τόσοι και τόσοι μιλάνε και εκφράζουν άποψη για το προσφυγικό, ειδικοί και μη, γιατί να μην πω κι εγώ κάποιες;
Θα πρότεινα, λοιπόν,τα εξής:
1. Καθεστώς Προσωρινότητας 
Δηλαδή, ναι μεν δεχόμαστε πρόσφυγες, διότι είναι αναξιοπαθούντες και δυστυχισμένοι και διωκόμενοι από τις πατρίδες τους, αλλά δεν ξεχνάμε για ποιο λόγο τους δεχόμαστε. Το κάνουμε επειδή είναι πρόσφυγες και όχι επειδή αναζητούσαμε ανανέωση του πληθυσμού μας, ούτε επειδή χρειαζόμαστε εργατικό δυναμικό!
Τους περιθάλπτουμε επειδή η πατρίδα τους, τα σπίτια τους, έχουν γίνει οικόπεδο. Επειδή κινδυνεύει η ζωή τους. Όχι επειδη θέλουμε να κάνουμε μία κοινωνία multi-culti, αφήνοντας το Ισλάμ να μας γυρίσει στο Μεσαίωνα.
Συνεπώς, όταν τελειώσει ο πόλεμος, όταν ο κίνδυνος δεν υπάρχει πια, δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να μείνουν εδώ. Δεν πρέπει να τους δοθεί υπηκοότητα κλπ.

2. Δεν δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες
Αυτοί πρέπει να επαναπατρίζονται, όπως ακριβώς θα επαναπατριστεί και ο κάθε άστεγος Έλληνας, Ιταλός, Γερμανός, Ισπανός κλπ που θα αναζητήσει λαθραία ένα καλύτερο μέλλον σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κλπ.
Αν δεν το κάνουμε αυτό, δε θα μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια ούτε και σε αυτούς που πράγματι την έχουν ανάγκη που είναι οι πρόσφυγες. Ενώ είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τους ανθρώπους αυτούς στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να πάνε βορειότερα.

3. Μεταφορά Προσφύγων στις χώρες που είναι υπαίτιες της τραγωδίας
Αιτία των δεινών αυτών είναι η διεκδίκηση επιρροής στην περιοχή από ΗΠΑ και Ρωσία. Οι χώρες αυτές ξεκίνησαν και συντηρούν τον πόλεμο που έστρεψε στην προσφυγιά τόσο κόσμο. Αυτές οι χώρες θα έχουν ωφέλη από αυτήν την τραγωδία.
Συνεπώς, οφείλουν να πληρώσουν και το κόστος.
Γι αυτό, πιστεύω θα πρέπει να επιδιωχθεί διπλωματικά, να δεχθούν ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: