Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ομοφυλοφιλία και Σόδομα

  Ένα κλασσικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν εναντίον της ομοφυλοφιλίας είναι πως εξαιτίας της ο Θεός κατέστρεψε τα Σόδομα και τα Γόμμορα. Αυτό πέρασε από τον Εβραϊσμό στο Χριστιανισμό κι από εκεί στο Μουσουλμανισμό.

Ο παραπάνω ισχυρισμός έχει τόση ακρίβεια όση και ο αυνανισμός ( με τη σημερινή έννοια) σε σχέση με αυτό που πραγματικά έκανε ο Αυνάν...


Τί συνέβη, αλήθεια, στα Σόδομα που εξόργισε τόσο το Θεό; Ζούσαν gay ζευγάρια που απλά είχαν τη σχεσούλα τους, πέρναγαν καλά και ζούσαν χαρούμενα; Ήταν , άραγε, τίποτα σάουνες που μαζεύονταν οι γκέι και κάνανε ξεπέτες ή ομαδικό σεξ; Ήταν κάποιες ιδιαίτερες παραφιλίες που κάνανε στα κρεβάτια τους με κοινή συνέναιση; Ας παραθέσουμε τα γεγονότα όπως τα περιγράφει η γραφή:

http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Genesis/Genesis_kef.17-20.htm#Kef.19A

Εκεί θα συναντήσουμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα σημεία που θα μας κάνουν να καταλάβουμε την τεράστια πολιτισμική διαφορά που είχαν οι Σοδομίτες σε σχέση με ένα τυχαίο σημερινό ομοφυλόφιλο.

Μόλις καταφθάνουν οι Άγγελοι (προφανώς πολύ εμφανίσιμοι) στο Λωτ :

"Αλλά πριν κοιμηθούν (οι άγγελοι), οι άνδρες της πόλεως, οι πονηροί Σοδομίται από του νεωτέρου έως του γεροντοτέρου, όλος ο λαός μαζί, περιεκύκλωσαν την οικίαν του Λωτ,και έξω από αυτήν εφώναζον προς τον Λωτ και του έλεγαν· “που είναι οι άνδρες, οι οποίοι κατά την εσπέραν εισήλθον στο σπίτι σου; Βγάλε τους προς ημάς έξω, δια να ασελγήσωμεν επάνω εις αυτούς” "

Φανταστείτε, λοιπόν, να έρθουν κάποιοι ξένοι στην πόλη μας και να μαζευτούμε όλοι μαζί να απαιτώντας - άσχετα από τη θέλησή τους- να τους βιάσουμε !

 

 Ο Λωτ, για να τους αποτρέψει, θα φτάσει να τους προσφέρει εναλλακτικά τις κόρες του. Εκείνοι, όμως, θα εξαγριωθούν ακόμα περισσότερο : "
"Λοιπόν τώρα θα κακοποιήσωμεν περισσότερον εσέ παρά εκείνους”. Ωρμησαν εξηγριωμένοι και εχειροδίκουν εναντίον του Λωτ, τον απωθούσαν βιαίως και επλησίασαν δια να συντρίψουν την θύραν."



 Ένας τέτοιος πολιτισμός:
1. Αδιαφορεί για την ηθική του άλλου.
2. Αδιαφορεί για τη θέληση του άλλου.
3. Αδιαφορεί για την προσωπικότητα του άλλου.
4. Αδιαφορεί για το γούστο του άλλου.
5. Είναι πολιτισμός Βιαστών. Δε διστάζει να κάνει σωματικό και ψυχικό βιασμό.
6. Έχει κάνει το σεξ κυρίαρχο των πάντων.
7. Αδιαφορεί για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
8. Έχει κανει τον άνθρωπο αντικείμενο ηδονής και όχι πρόσωπο.
9. Δε σέβεται τη φιλοξενία
10. Είναι αποκτηνωμένος.
11. Δεν έχει καμία πνευματικότητα.
12. Έχει καταργήσει κάθε έννοια ουσιαστικής ερωτικής σχέσης.
13. Δε σέβεται το άσυλο του σπιτιού.
14. Ακυρώνει την ελευθερία του άλλου.
15. Κινείται με βάση ταπεινά ένστικτα, είναι ρηχός και απάνθρωπος.


Είναι,νομίζω , κατανοητό ότι  η αμαρτία που οδήγησε το Θεό να εξαφανίσει τα Σόδομα δεν ήταν απλά η ομοφυλοφιλία, δεν ήταν κάποιοι γκέι που ζούσαν σαν αυτό που ήταν, σεβόμενοι την προσωπικότητα των άλλων και την ελευθερία τους.  Ήταν η πλήρης αποκτήνωση  του ανθρώπου που τον αναγκάζει να βλέπει το συνάνθρωπό του σαν αντικείμενο εκτόνωσης και όχι σαν πρόσωπο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσουμε και την "ηθική" του πατέρα να προσφέρει τις κόρες του στο εξαγριωμένο πλήθος των βιαστών αντρών.Φυσικα τα ένστικτα αυτών των λαών δεν έχουν αλλάξει-εδώ και έξι χιλιάδες χρόνια-όσον αφορά στο πως βλέπουν το γυναικείο φύλο.Οσον αφορά την καταδίκη των ομοφυλοφυλων ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ιερείς είναι γκει και το ίδιο ισχύει και για τους Άραβες-απλά το κάνουν κρυφά.Περισσευει η υποκρισία....

suncitizen είπε...

Η "ηθική" του Λωτ υποτίθεται ότι δικαιολογείται από την απόγνωσή του να μην επιτρέψει να ασελγήσουν στους ανθρώπους του θεού. Αργότερα, βέβαια, οι κόρες του θα τον ποτίσουν κρασί και θα κάνουν παιδιά μαζί του. Πάλι θα πουν ότι δεν υπήρχε Μωσαϊκός Νόμος τότε...

Οι ιερείς είναι γκέι... Μέγάλο θέμα. Βασικά, νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ένας γκέι δεν έχει καμία τύχη και αξιοπρέπεια σε μία χριστιανική κοινωνία. Πολλοί, λοιπόν, μπορεί να γίνουν ιερείς ή καλόγεροι είτε πράγματι προσπαθώντας να "γλιτώσουν" από τον "κακό" εαυτό τους, είτε για να δικαιολογήσουν και το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκαν. Επίσης, θεωρώ ότι τελικά μάλλον είναι λάθος να απαγορεύεται να παντρεύεται ο Επίσκοπος. Διότι αποκλείονται φυσιολογικοί άνθρωποι χωρίς κανένα λόγο.
Για τους Άραβες δεν ξέρω. Δεν έχω ζήσει...

Ανώνυμος είπε...

Σωστός.Γενικοτερα θεωρώ ότι οι ιερείς πρέπει να Παντρεύονται εκτός εάν απαρνηθείς τα θεία και πας στο μοναστήρι.Οσο για τους Άραβες αν διαβάσεις pinkness όλο πικάντικα σκάνδαλα με Άραβες πρίγκηπες βρίσκεις.Σε όλους τους λαούς συμβαίνει αυτό φυσικά.Η ομοφυλοφιλια είναι τόσο παλιά όση η ανθρώπινη ιστορία.

suncitizen είπε...

Οι ιερείς παντρεύονται. Αυτοί που δεν παντρεύονται είναι οι Επίσκοποι, παρά την εντολή του Παύλου που λέει ο Επίσκοπος να είναι "μίας γυναικός ανήρ", εκτός αν θέλει ο ίδιος να είναι ανύπαντρος.
Σε ό,τι αφορά τους πρίγκιπες, πράγματι ακούγονται διάφορα, αλλά αυτός δεν είναι ο Αραβικός λαός εν γένει. Είναι οι πρίγκιπες που η τρυφηλότητα και η εξουσία τους εξωθούν σε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Πράγμα που συνέβαινε και με τους Χριστιανούς πρίγκηπες, βασιλείς ,ευγενείς και πλούσιους. Για το λαό, όμως, αμφιβάλλω αν εκδηλώνει τέτοιες συμπεριφορές. Εξάλλου, ακόμα κι εδώ, ποιά η τύχη ενός γκέι στην επαρχία; Φοβάμαι καμία...

Ανώνυμος είπε...

Ναι σωστά τους επισκόπους εννοούσα.Η τύχη ενός έλληνα γκει στην επαρχία είναι σίγουρα μηδαμινή για μια κάποια ποιότητα ζωής.Αναρωτιεμαι πως θα αντιδράσουμε εάν και όταν ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης όπως στην Κύπρο.Φοβαμαι ότι και πάλι θα είμαστε κλεισμένοι στο καβούκι μας.Καλο μήνα να έχεις.

suncitizen είπε...

Μα το σύμφωνο και να ψηφιστεί έχει αχρηστευτεί εκ των προτέρων από εμάς τους ίδιους τους γκέι. Τι ποσοστό έχει σχέση, για παράδειγμα, πάνω από 10 χρόνια για να κάνει και σύμφωνο; Θεωρώ κάτω από ένα τοις χιλίοις...

Ανώνυμος είπε...

Ευκαιρία να γράψεις ένα άρθρο κατα ποσό το σύμφωνο συμβίωσης θα αλλάξει κάτι στον τροπο που αντιμετωπίζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και κατεπεκταση τις σχέσεις μας.Ισως αν αλλάξουν οι γύρω μας νοοτροπία να παρασυρθούμε κι εμείς.Ελπιζω πάντως να γίνει γρήγορα και η γενιά μας-των τριανταριδων-να προλάβει τις αλλαγές.Σιγουρα πάντως οι επόμενοι θα είναι πιο τυχεροί απο μας

suncitizen είπε...

Αν ψάξεις τα πιο παλιά άρθρα, δείχνω τον τρόπο (μη) σκέψης του Έλληνα γκέι. Το κακό είναι πως αυτό συνεχίζεται αμείωτα από το 99 που ξεκίνησα να ψάχνομαι εντατικά, ως και σήμερα. Τελευταία, έπεσα σε κάποιον που δεν ήξερε καν που έμενε. Έδωσε δ/νση 3 στενά παρακάτω και επέμενε ότι μένει εκεί. Μέχρι σήμερα επιμένει... Γενικώς, η κατάσταση είναι απελπιστική. Το σύμφωνο προς το παρόν είναι άχρηστο για τη συντρηπτική πλειοψηφία. Και τα τελευταία 17 χρόνια δε βλέπω καμία βελτίωση...

Ανώνυμος είπε...

Εχω λίγο καιρό που ανακάλυψα το blog σου όποτε είναι ευκαιρία να διαβάσω και τα πιο παλιά άρθρα σου.Η κατάσταση είναι πάντως όντως απελπιστική.Τι περιμένεις όμως απο άτομα που τους εκφράζει ο απερίγραπτος Φαηλος Κρανιδιώτης;Άκουσα χθες τρομερά σχόλια απο μορφωμένους υποτίθεται άνθρωπος για τον Χατζησάββα και νόμιζα πως ήμουνα στο Πακιστάν.Πως να ξεμυτίσουμε κι εμείς οι καημένοι....

suncitizen είπε...

Μα εγώ δεν κατηγορώ τους str8. Είναι λογικό να μην καταλαβαίνουν αυτό που δεν ξέρουν. Κατηγορώ ευθέως τους γκέι που απαξιώνουν και ευτελίζουν τη ζωή τους. Αντί να κάνουν ποιοτικές σχέσεις, κάνουν ξεκαυλώματα. Οι περισσότεροι Έλληνες γκέι είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν, έστω και θεωρητικά, ποιος παίρνει προτερεότητα στη ζωή τους. Ο κολλητός; Ο γκόμενος; Ο τυχαίος; Ο περαστικός; Δεν ξέρουν καν τι είναι και τι ψάχνουν. Οπότε άσε τους άσχετους. Αν δεν αποκτήσουμε εμείς στοιχειώδη σκέψη, η ζωή μας δεν αλλάζει.