Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι δύο μεγάλες απειλές κατά της ανθρωπότητας σήμερα

   Η ανθρωπότητα μετά από αιώνες αγώνων, αίματος, θυσιών, χαμένων ζωών, καταστροφών, ατελείωτων διαπραγματεύσεων και αψιμαχιών, κατόρθωσε να θεσπίσει κάποια ανθρώπινα δικαιώματα που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατό καν να τα φανταστεί κανείς.
   Η ελευθερία σκέψης, η αυτοδιάθεση, η ελευθερία έκφρασης, το άσυλο της κατοικίας, το απόρρητο της αλληλογραφίας, τα δικαιώματα των γυναικών, ακόμη και των ομοφυλόφιλων είναι μερικές από τις κατακτήσεις των παραπάνω αγώνων.
   Κατά καιρούς, πολλές και διάφορες δυνάμεις- συνήθως δια της βίας- απείλησαν να τα εξαφανίσουν. Κατά κανόνα, χώρες που τα σεβάστηκαν, πρόκοψαν, αναπτύχθηκαν και σήμερα διοικούν τον κόσμο. Απεναντίας, χώρες που τα καταπατούν, συνήθως ανήκουν στον τρίτο κόσμο και ζητούν βοήθεια και υποστήριξη από τις πρώτες χώρες.
   Πεποίθησή μου είναι ότι γονιδιακά δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι λαοί,αλλά οι λαοί γίνονται ανώτεροι ή κατώτεροι από τη νοοτροπία τους. Εννοείται δεν εντάσσω στους ανώτερους λαούς τους νεοέλληνες, που -για παράδειγμα- δε μπορούν να καταλάβουν πως αν αποφύγουν να πληρώσουν  φόρους, θα καταστραφούν... Γι αυτό και μια ζωή, ελπίζουμε και στηριζόμαστε στους ξένους.
   Σήμερα, λοιπόν, οι δύο μεγάλες απειλές κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το Ισλάμ και η Ακροδεξιά. Και οι δύο υποστηρίζουν την επιβολή των θεωριών τους δια της βίας, αρνούνται την αντίθετη άποψη, δέχονται πρακτικά ότι οι γυναίκες είναι κάτι κατώτερο που οφείλει να ζει στην κουζίνα, οι γκέι δεν υπάρχουν κι αν τολμήσουν να ισχυριστούν το αντίθετο, εκτελούνται.
   Οι δυο αυτές επικίνδυνες δυνάμεις αλληλοτροφοδοτούνται. Δηλαδή, όσο το Ισλάμ απειλεί την Ευρώπη, για παράδειγμα, τόσο οι ακροδεξιοί δικαιώνονται και εδραιώνονται. Κηρύσσουν την ξενοφοβία, το μίσος και γυαλίζουν τα όλα τους για το τελικό ξεκοίλιασμα συλλήβδην όλων των διαφωνούντων. Το ίδιο κάνουν και οι τζιχαντιστές, ασφαλώς.
   Το ερώτημα είναι αν η Ευρώπη έχει βάλει τελικά μυαλό μετά από τόσους αιώνες πολέμων, αλλά και έχοντας το ενεργητικό της δύο παγκόσμιους πολέμους, ή αν δώσει πάλι χώρο στους ακροδεξιούς για να την ισοπεδώσουν. Μένει να το δούμε αυτό...
   Πάντως, να μην ξεχάσουμε, ότι οι φαινομενικά ανώτεροι λαοί, εκμεταλλεύτηκαν τη βλακεία των φαινομενικά κατώτερων λαών, προκειμένου να βγάλουν κέρδος απ' αυτούς. Χρησιμοποίησαν κάθε τρόπο γι αυτό. Τώρα, εισπράττουν τους καρπούς της οργής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.Οι ισλαμιστες και οι ακροδεξιοί μισούν την μεγαλύτερη κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού,την ατομική ελευθερία.Εαν οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να το παίζουν πολιτισμένοι υιοθετώντας παθητική και αμυντική στάση,είναι σίγουρο ότι σε λίγα χρόνια θα αφομοιωθούν.Δυστυχως πρέπει να γίνεις βίαιος με αυτού τους ανθρώπους-την μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν.

suncitizen είπε...

Σου διαφεύγει μια λεπτομέρεια όμως. Η δύση στήριξε τόσο τις δικτατορίες της μέσης ανατολής πριν, όσο και το θρησκευτικό φουνταμενταλισμό τώρα, για να ικανοποιήσει δικά της συμφέροντα.
Η απάντηση στο ισλάμ πρέπει να δοθεί μέσω πίστης. Με τα όπλα τους ατσαλώνεις όπως ακριβώς και τους πρώτους χριστιανούς η Ρώμη.
Η πίστη τους πιστεύει ότι ο άνθρωπος σώζεται τηρώντας τα έργα του νόμου. Αν δεν τα τηρεί, τιμωρείται για να σωθεί. Είναι μάταιο. Κανείς άνθρωπος δεν τηρεί επαρκώς τα έργα του νόμου για να σωθεί. Ουδείς άξιος. Ο Απόστολος Παύλος, απευθυνόμενος στους Γαλάτες, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ου δικαιωθήσεται εξ έργων νόμου πάσα σαρξ» (Γαλ. 2, 16). Με τα έργα του νόμου δε θα σωθεί κανένας άνθρωπος.
Θα δικαιωθεί μόνο με την Αγάπη και το Έλεος του Θεού, εφόσον βέβαια πιστεύει σε Αυτόν σωστά. Αυτό θα είναι το θέμα της επόμενης ανάρτησης μου.