Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Απάντηση στη Γερμανική Εφημερίδα Bild H Γερμανική Εφημερίδα Bild προκαλεί και πάλι , όπως βλέπετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
 Επιστολή της Bild

Ακολουθεί η απάντησή μου :

Αγαπητή Bild !
Πρέπει για μία ακόμη φορά η Ελλάδα να υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε αριθμοί, ούτε μηχανές.  Αυτό το γεγονός το έχει ξεχάσει ο Δυτικός πολιτισμός , για το λόγο αυτό ο αριθμός των ανθρώπων με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, παρά την ευμάρεια , συνεχώς μεγαλώνει στη Δύση. Ο στόχος, λοιπόν, δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί και τα κέρδη των τραπεζών, αλλά οι άνθρωποι να ζουν με αρμονία και ευτυχία, όχι επειδή έχουν πολλά και ακριβά καταναλωτικά αγαθά, αλλά επειδή η ψυχή τους είναι καλά, μπορούν να αγαπούν , να επικοινωνούν, να χαίρονται τη ζωή, να δημιουργούν και να προκόβουν, κινούμενοι με τους ρυθμούς που αντέχουν, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητές τους.
Ακόμη, η Ελλάδα είναι αναγκαίο να υπενθυμίσει  κάποιες  αλήθειες που αρνείστε σα λαός να καταλάβετε, παρά τις τραγικές και ολοκληρωτικές καταστροφές που έχετε υποστεί , ακολουθώντας την ίδια λογική που ακολουθείτε και σήμερα:
  1.       Σε περιόδους κρίσης η κατάσταση είναι εντελώς ρευστή και απρόβλεπτη. Το παραμικρό ατυχές γεγονός ή προκλητική δήλωση είναι  ικανά να προκαλέσουν ολοκαύτωμα. Συνεπώς, χρειάζεται  προσοχή σε κάθε λόγο και πράξη. Παρεμπιμπτώντως, το συγκεκριμένο άρθρο καθώς και αυτό των Γερμανικών Financial Times πριμοδοτούν σαφώς το ΣΥΡΙΖΑ.
  2.     Η Γερμανία ιστορικά ήταν αλαζονική και πάντα πίστευε στην υπεροχή της , ενώ παράλληλα είχε την τάση να θέλει να υποτιμήσει , να καθυποτάξει και να καταδυναστέψει τους λαούς της Ευρώπης, πράγμα που με πολύ κόπο ,σκληρή δουλειά και άφθονο αίμα κατάφερνε προσωρινά. Πάντα , ωστόσο, λόγω της αμετροέπειάς της ήταν τελικά χαμένη, κατεστραμμένη, ταπεινωμένη. Σύντομα, ξεκίναγε και πάλι τον ίδιο ηλίθιο και αυτοκαταστροφικό κύκλο.     Σήμερα, η Ευρωζώνη έχει καταντήσει να είναι υπό Γερμανική Κατοχή. Δεν υπάρχουν 17 χώρες, αλλά ΜΙΑ! Η Γερμανία, που αγνοεί προκλητικά τους πάντες, με τον ίδιο ηλίθιο τρόπο του 1940. Η οποία και πάλι πάει να τιμωρήσει τους «άτακτους» Έλληνες , χάνοντας χρόνο, όπως ακριβώς και το 1940 και που αν συνεχίσει έτσι, θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το 1940! 
  3.       Ας υποθέσουμε ότι οι Έλληνες (2,5% της οικονομίας της Ευρωζώνης) είναι τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί κλπ. Η Ισπανία με τόση βιομηχανία και τέτοια αγορά στην Λατινική Αμερική; Τι είναι; Η Ιταλία που ετοιμάζεται κι εκείνη για κατάρρευση; Έχει καμία λογική αυτό που γίνεται; Και ποια;
  4.        Τέλος, αγαπητή Bild και αγαπητέ Γερμανικέ λαέ, μήπως αντί να κυνηγάς την Ελλαδίτσα , θα έπρεπε να κυνηγάς τις αγορές που παρανοϊκά, χαρτοπαικτικά, τζογαδόρικα, απάνθρωπα, καταστρέφουν χώρες, φυλές , έθνη, λαούς, ζωές, περιουσίες και τελικά κατατρώνε σαν καρκίνος και τον ίδιο τους τον εαυτό πουλώντας και αγοράζοντας αέρα;

Κάνω έκκληση στο Γερμανικό λαό, να πάψει να είναι αυτοκαταστροφικός, ώστε να ζήσει και εκείνος καλύτερα, αλλά και –πολύ περισσότερο- ολόκληρος ο κόσμος.

2 σχόλια:

g for george είπε...

Καλό μεν, βρίσκεις τοίχο αντί για αυτιά, δε.

suncitizen είπε...

τοίχο;