Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Στη ζωή αυτή....

...πιστεύω ότι ισχύει η παρακάτω σχέση :

Ο,τι δίνεις
Λ
|
|
|
|
Ό,τι ψάχνεις <----------------------------> Βρίσκεις
|
|
|
|
|
V
Παίρνεις

Δίνω παραδείγματα:

Πολλές φορές, άνθρωποι παραπονιούνται ότι δε βρήκαν το ταίρι ή το φίλο που τους αξίζει. Φέρονται σωστά, όμως τους φαίρονται απάνθρωπα. Δεν παίρνουν αυτό που δίνουν. Σκέφτηκαν ποτέ τι ανθρώπους ψάχνουν; Μήπως βρίσκουν απλά αυτό που ψάχνουν και δεν το έχουν καταλάβει; Π.χ. μήπως ψάχνουν κατά κύριο λόγο εμφάνιση και όχι περιεχόμενο, οπότε και σωστά να φέρεσαι σε ένα κενό άνθρωπο δεν θα πάρεις τίποτα ποτέ;

Άλλοι παραπονιούνται , λογουχάρη, που είναι μόνοι. Μήπως είναι λόγω αντικοινωνικής συμπεριφοράς τους;

Μπορούμε να εξετάσουμε τη σχέση αυτή στα επαγγελματικά, αισθηματικά, κοινωνικά, οικονομικά κλπ

Περιμένω σχόλιά σας...

27 σχόλια:

Elementstv είπε...

Το πιστευω αυτο που λες,οχι ομως μεσα απο μια υπερφυσικη προσεγγιση(που ειναι δημοφιλης το τελευταιο καιρο σε ολο τον κοσμο ,πχ The Secret)αλλα μεσα απο τη δραση αντιδραση.Δεν ψαχνουμε σχεση ψαχνουμε την ιδανικη σχεση,κατι που απο μονο του δεν ειναι εφικτο.Ακομη και η προσκολληση μας στην εμφανιση δεν γινεται μονο για αισθητικους λογους(γινεται και γιαυτο βεβαια) αλλα για λογους αυτοπροβολης και ναρκισσισμου.Τουλαχιστον στις ηλικιες 18-30 κατα τη γνωμη μου ισχυει αφανταστα το "Κοιτα τι θεο γκομενο εχω εγω".Αν και δεν παραβλεπω και τον παραγοντα τυχη.Καπου μεσα σε ολα αυτα παιζει και αυτος καποιο ρολο.Δεν συμφωνεις?

atas8alis είπε...

Vazeis duskola twra...

suncitizen είπε...

Elements!
Είπες τη μαγική λέξη!
Secret!
Είναι ο "πανωλεθρίαμβος" του μυστικισμού.
Μέχρι τώρα ο Μυστικισμός επικαλείτο ένα κόσμο υπερφυσικό, στον οποίο δεν έχουμε πρόσβαση, δε μπορούμε να τον ελέγξουμε και τελικά μπορύσε να είναι στο απυρόβλητο και να λέει ό,τι θέλει.
Τώρα, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις κατακτήσεις τις επιστήμης. Τεράστιο σφάλμα!
Κι αυτό, γιατί η επιστήμη αποδεικνύει, μετράει, προβάλλει, εξηγεί. Ο Μυστικισμός δε μπορεί και δε θέλει να τα κάνει αυτά.
Στο περίφημο "Secret" διάβαζα ότι με τη "Θετική σκέψη" στέλνονται ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο Σύμπαν (!!!) το οποιό "αναδιατάσσεται" και σου δίνει αυτό που θέλεις, χωρίς να ξέρεις πως... ;)))
Έμαθαν δηλαδή, ότι η νευρική ώση είναι ρεύμα, ότι το ρεύμα παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα που ταξιδεύουν και άρα αυτά φτανουν και στο "Σύμπαν" . Βέβαια , η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δε φτάνουν ούτε ως τη μπαλκονόπορτά σου, αφού είναι τόσο ασθενή... Αν διαφωνούν, να φέρουν ένα όργανο να τα μετρήσουν!
Και όταν μου μιλάνε για "Θετική ενέργεια" τους ρωτώ: " Ναι; Και πόσα Joule θετικής ενέργειας μετρήσατε;" χαχα
Πιστεύω είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που έκανε ποτέ ο Μυστικισμός! Να μπει στα χωράφια της επιστήμης!

Σε ό,τι αφορά την τύχη... Ναι υπάρχει. Αλλοι το πιστευουν ως τύχη, άλλοι ως θέλημα Θεού. Όμως είναι παγια αρχή μου ότι πρέπει να κάνεις το καθήκον σου όσο μπορεις καλύτερα κι απο κει και περα αν δεν είναι τυχερό οκ. Ας προσέξουε όμως, μη φορτώνουμε τα δικά μας λάθη, ή παραλείψεις, στην τύχη και στο Θεό...

suncitizen είπε...

atas8ali
στα δύσκολα σε θέλω...
Τί; Στα εύκολα;

Elementstv είπε...

Συμφωνω απολυτα,αλλωστε η τυχη ειναι το απροβλεπτο.Πρεπει εμεις να κανουμε ο,τι μπορουμε καλυτερο.Πιστευω στη θετικη ενεργεια οχι με την εννοια οτι σου φερνει ο,τι ζητας απλα με την εννοια οτι η θετικη ενεργεια σε βοηθα σε δυσκολες καταστασεις.Και εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες να κανεις κατι να αλλαξεις μια δυσκολια.Εκτος απο τα ηλεκτρομαγνητικα σηματα επικαλουνται και την κβαντικη μηχανικη που καμμια σχεση δεν εχει με αυτα που λενε.Απλα επειδη για τον απλο κοσμο αποτελει ακομη αγνωστο πεδιο μπορουν και την επικαλουνται.Τον πιο ωραιο σχολιασμο πανω σε τετοιου ειδους "πιστευω"τον ειχα δει απο μια παρωδια οπου ειχαν την Rhonda Byrne kai την Oprah Winfrey να παιρνει συνεντευξη απο εναν κατοικο στο Νταρφουρ και να του λενε οτι αυτοι φταινει για τους πολεμους που γινονται εκει.Βεβαια αυτο εγινε εκει.Καποιες μερες αργοτερα που ερωτηθει ενας απο τους "ειδικους"που εμφανιζονται στο The Secret αν φταινε τα παιδια που πεινανε για τη δυστυχια τους,ειπε με απολυτη σοβαροτητα "Nαι οι σκεψεις τους φταινε "Δηλαδη ποσο μαλακας μπορει να ειναι καποιος να το πιστευει αυτο?

suncitizen είπε...

Elemments
Καταρχήν, η "θετική ενέργεια" με την έννοια της θετικής - αισιόδοξης σκέψης είναι ιατρικά αποδεδειγένο ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Αντιθέτως η απαισιοδοξη -αρνητική-καταθληπτική σκέψη αποδυναμωνει τον οργανισμό και είναι αιτία πολλών ασθενειών. Όμως αυτά είναι καθαρά φυσικά-ορμονικά φαινόμενα και τίποτα σχετικό με σύμπαν και τα μαγικα. Δε χρειάζεται η σκέψη σου να διατρέξει το σύμπαν, αυτό να αναδιαταχθεί, ώστε τελικά να γίνουν όλα αυτα... Είναι χημικό-ορμονικό - οργανικό φαινόμενο.
Σε ό,τι αφορά αυτό που λές για την Νταρφούρ, τον τρόπο που σκέφονται και αιτιολογούν τη συμφορά τους, δε διαβλέπεις μια πιο μοντέρνα έκδοση της μοιρολατρίας μέσα από όλα αυτά;

Τώρα, βέβαια, η Κβαντική φυσική έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλει προσεκτική μελέτη. Λέει π.χ. ότι το αποτέλεσμα του πειράματος έχει να κάνει με την συνείδηση του παρατηρητή και δεν είναι παντα το ίδιο. ;) Αυτό όπως και άλλα παρόμοια δίνουν τροφή σε ευφάνταστους νόες που δημιοργούν τραγέλαφους και ιλαροτραγωδίες όπως το Secret που το διάβασα ως τη μέση- αφού είχαν λυσσάξει όλοι να το διαβάσω- και μετά δεν άντεξα. Άλλοτε κοιμόμουνα, άλλοτε ξεκαρδιζόμουνα, μέχρι που το εγκατέλειψα οριστικα :Ρ

sdfgh είπε...

ola paizoun ton rolo tous
kai h tuxh kai to timming kai to ti theloume ekeinh thn periodo...
Apla twra ola pernane apo ena megalo krebati... kai auto ta xalaei ola.
to sex kai o egwismos-to pswnio mas
mas kanoun na nomizoume oti kaneis den mas aksizei,oti eimaste parapanw kai psaxnoume to teleio,pou fisika DEN UPARXEI

Unknown είπε...

Ετσι είναι όπως τα λες.
Οσο για την αντικοινωνική συμπεριφορά πολλών, αυτό είναι αποτέλεσμα εγωισμού.
Μόνοι τους τρώνε το κεφάλι τους.
Δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

suncitizen είπε...

The fallen
Συμφωνώ ως προς τα ερωτικά.
Ομως η παραπάνω σχέση πιστεύω ότι ισχύει και σε άλλους τομείς.
Ψάχνουμε το τέλειο λες;
Η μήπως ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από τον καταναλωτισμό, έχει απλα χάσει το μέτρο, οπότε και το τέλειο να του έρθει, δεν του αρκεί; Μήπως βλέπουμε τους ανθρώπους ως προϊόντα;


Bear,
είναι και ο εγωισμός ένα αίτιο της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Όμως είναι και άλλα, όπως ο σύγχρονος τρόπος ζωής που δε σου αφήνει ελεύθερο χρόνο, σε γεμίζει νευρώσεις και διαταραχές , κάνει τον άνθρωπο να ζει σε συνθήκες αφύσικες. Ο ανταγωνισμός, αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης στον άλλο. Τα οικονομικά προβλήματα επίσης.

George Tsitiridis είπε...

nomizo oti then prepei na eimaste apolitoi

fisika o xaraktiras paizei to megalitero rolo

alla exei se kapoio vathmo na kanei
me tin tixi
me tis siggiries
kai me to perivalon

Not me είπε...

Όσοι παραπονιούνται, για μένα αν θες είναι οι κλαψομούνηδες της υπόθεσης..
Κατά βάθος δεν θέλουν αυτό που λένε(ερωτική σχέση).Θέλουν να έχουν κάποιον μόνιμο για να λένε πως "έχω σχέση",ο οποίος θα είναι "ιδανικός" και από κει και πέρα πηδιόμαστε πέρα δώθε,μήπως βρούμε τον ιδανικότερο...Κάτι τέτοιο μιλώντας πολύ γενικά..
Σχεδόν οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν έχουν "τυποποιηθεί" και για μένα έχουν "κονσερβοποιηθεί" λες και είναι κάτι συγκεκριμένο για όλους..
Όπως έλεγε και ένα τραγούδι κάνουμε σεξ για να αποφύγουμε τις σχέσεις.
Τώρα αυτό που λες αν εξετάζεται στις υπόλοιπες σχέσεις,είναι σχετικό.Οι πιο πολλοί έχουν έναν μικρόκοσμο και δεν τον "ανοίγουν" ή το αντίθετο,αλλά πιστέυω πως η "μοναξιά των σχέσεων" είναι άσχετη με τις υπόλοιπες κοινωνικές σχέσεις..Πολλοί την επιλέγουν την μοναξιά πάντως,λίγοι όμως την συνειδητοποιούν..

Miss Pink είπε...

εγωισμός...
φόβος στο άγνωστο...
καχυποψία...
γκρίνια για να μας λυπούντε...
εφέ...
συμφέρον...
υπερεκτίμηση του εγώ μας...
....
.....
μερικοί απο τους λόγους που ακόμα και αν ξέρουμε τι ψάχνουμε, δεν θα το βρούμε ποτέ...
γνώμη μου!

THANOS είπε...

ο πους της καθέτου....
δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι τόσο απλοϊκά στισ ανθρώπινες σχέσεις
καλό βράδυ

suncitizen είπε...

pisoglenta!
Nai tin tuxi tin anaferame me ton elements
kai oi suggiries tautizontai me auto pou leme tuxi.

Omws to tuxaio gegonos (kalo i kako) sumbainei spania, epomenws de mporei na epirreazei sunexws ti zwi sou, para mono se eksairetikes periptwseis. H parrapanw sxesi einai -kata ti gnwmi mou enas kanonas genika- kathe kanonas exei kai eksaireseis.
Episis o kanonas isxuei efoson o anthrwpos einai eleutheros na skeftei kai na exei epiloges. Alliws kanei apla auto pou tou leei to periballon pou les ki esu.

Not me
"Πολλοί την επιλέγουν την μοναξιά πάντως,λίγοι όμως την συνειδητοποιούν.."
Άρα συμφωνείς ότι βρίσκουν αυτό που ψάχνουν , απλα δε συνειδητοποιούν τι ψάχνουν.


Κατερίνα!
Εγωισμός ... (όπου υπάρχει ο εγωισμος θα 'ρθει ο χωρισμός - λαϊκό άσμα)

Φόβος στο άγνωστο (ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου- γι αυτό φοβάται και το θάνατο, γι αυτό και οι str8 φοβούνται τους gay)

Γκρίνια για να μας λυπούται (Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται - Νίτσε)

Υπερεκτίμηση του " Εγω" ( Μια παροιμια λέει :" Όταν οργισθεί ο θεός με το Μυρμήγκι, του δίνει φτερά και πετάει (γιατί;) )

Θάνε!
Πους τις εσχεδίασεν τον ποδα τις καθέτου επί της ψάμμου...
Δεν είναι τόσο απλοϊκά, απλά πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές ισχύει σαν κανόνας. Απλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ψάχνουμε πολλές φορές κι έτσι άλλα ψάχνουμε πραγματικά κι άλλα στο μυαλό μας.

Not me είπε...

Όχι δεν συνειδητοποιούν ούτε αυτό.
Είναι τόσο κλεισμένοι στην μοναξιά τους(σε όλες τις σχέσεις τους),τόσο κλεισμένοι στην κοσμάρα τους που δεν "βγαίνουν" από κει...Νομίζουν πως κάνουν σχέσεις,νομίζουν πως έχουν φίλους κτλ κτλ..
Ρηχότητα γενικά..

dsquared είπε...

Το πρωτο πραμα που μου ηρθε να σε ρωτησω διαβαζοντας το post ειναι τι ζωδιο εισαι. Αυτη την περιοδο με απασχολουν τα ιδια θεματα. Μετα ομως διαβασα οτι ειδες το Secret.
Τι sugkekrimenh ταινια την βρηκα απιστευτη αμερικανια, δωσμενη με αφελια.

Το οτι δινεις παίρνεις ειναι στο χερις μας. Να βρεις αυτο που ψαχνεις, δεν μιλαμε για ενα ζευγαρι γυαλια ή μαγιω σωστα? αλλα για ανθρωπινο δυναμικο, δεν πιστευω οτι μπορουμε να το καθορισουμε εμεις. Θεωρω οτι ενα μερος οφειλεται στην τυχη.

din

suncitizen είπε...

Dsquared
Όταν γυναίκα ρωτάει τον άντρα τι ζώδιο είναι, το πράμα αποκτά άλλο ενδιαφέρον! ;))
Πιστεύεις στα ζώδια ; χαχα
Εγώ όχι.
Όπως και να χει, είμαι σκορπιός με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Ζώδιο ιδιόρρυθμο και σεξομανές λένε. Το πρώτο, το θεωρώ αστικό μύθο... :))

Ταιριάζουμε πάντως, γιατί έχεις αυτό το BDSM που με αναστατώνει ;)

Όταν λέω για το Secret εννοώ το βιβλίο. Δεν είδα την ταινία.

Πιστεύω πως κατα κανόνα ό,τι δινεις παίρνεις και ψάχνεις αυτό που τελικά βρίσκεις. Και για ανθρώπους και για δουλειές και για τρόπο ζωής γενικά.
Ακόμα και στα προϊόντα ό,τί δίνεις (λεφτά) παίρνεις (ποιότητα) αλλά και ό,τι ψάχνεις (στυλ) βρίσκεις.

Την τυχη ναι την αναλύσαμε στα προηγούμενα σχόλια. Απλά, πιστεύω ότι όταν ένα μοτίβο ζωης σου "τυχαίνει" συνέχεια, δεν ειναι θέμα τύχης, αλλά δικών σου επιλογών, αυτογνωίας και στρατηγικών που δεν παραδέχεσαι ότι τις κάνεις. Κάποιοι λένε "είμαι άτυχος!". Δε μου 'ρχονται ποτέ όπως τα θέλω. Εκεί πιστεύω ότι ο "εν λόγω" άνθρωπος είτε ψάχνει άλλα από αυτά που λέει ότι δεν πετυχαίνει, είτε αυτό που δίνει είναι ανεπαρκές και απλά βάζει από μόνος του ψηλά τον πύχη των προσδοκιών του.

dsquared είπε...

ΑΑΑΑΑ, ΩΣΤΕ ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΣΑΙ KINKY-BOY,,, ;)

Ενας αισιοδοξος ανθρωπος θα λυσει μια κακοτυχια που θα τον βρει και 8α παει παρακατω, χωρις να γκρινιαξει.
Ενας γρουσουζης θα βρει ευκαιρια με το παραμικρο να αναφερθει στην κακη του τυχη, χωρις στην ουσια να του εχει συμβει κατι ασχημο.

Το θεμα ειναι να εχεις την υπομονη να βρεις αυτο που ψαχνεις, και να μην βολευτεις με ημιμετρα.

din

suncitizen είπε...

din
και kinky boy και leatherman περικαλώ...

"Το θεμα ειναι να εχεις την υπομονη να βρεις αυτο που ψαχνεις, και να μην βολευτεις με ημιμετρα."

χμμμ μεγάλη παγίδα! Πολύ μεγάλη!
Στον αιώνα του ατομικισμού και της αμετροέπειας που ζούμε, έχοντας χάσει την αυτογνωσία και τη μπάλα γενικότερα, πολλοί έχουν ανεβάσει τον πύχη τόσο ψηλά , που -φυσικά- δε θα βρούν τίποτα, διότι στοχεύουν πολύ παραπάνω από τις δυνατότητές τους και δε συμβιβάζονται με τίποτα παρακάτω από την ουτοπία που έχουν κολημένη στο μυαλουδάκι τους...

dsquared είπε...

Να υποθεσω οτι μιλας για την εποχη της εικονας που ζουμε. Ειναι γεγονος οτι η εξωτερικη εμφανιση μετρα πανω απ ολα για πουλλους ανθρωπους οταν ερχεται η ωρα του ''πυχη''.
Αυτο το ονομαζω ημιμετρο, να κολλας στην εικονα και να μην κοιτας παρακατω, αλλοι παλι το λενε υψηλο πυχη. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα θα μου πεις...
din

suncitizen είπε...

din
Στους str8, πιστεύω ότι πέρα απο εμφάνιση, μετράει - και περισσότερο μη σου πω- το χρήμα. Στους gay η εμφάνιση είναι σχεδόν το μοναδικό κριτήριο επιλογής.

Ζούμε στην παρακμή του Διαφωτσμού που ανέδειξε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Τώρα πλέον, είμαστε στον ατομικισμό. Δηλαδή, ο καθένας κοιτάζει μόνο τον εαυτό του και δεν θέλει να προσφέρει τιποτα στον άλλο. Θέλει να περνά καλά και να είναι αυτός καλά. Όμως έτσι, αναιρείται η βάση των ανθρώπινων σχέσεων... Σε λίγο δε θα υπάρχει λόγος ύπαρξης σχέσεων, πέρα από μια χαλαρή φιλία για παρέα κατά την βραδυνή έξοδο...

dsquared είπε...

To χρημα... παντα το ξεχναω.
Οπως τα λες ειναι.
din

suncitizen είπε...

din!
Γυναίκα που ξεχνάει το χρήμα;
χμμμ περίεργο όσο και ενδιαφέρον...
πως γίνεται ; :)))

dsquared είπε...

Πολυ απλο... με μεγαλωσαν με τετοιες αρχες. Ελα τωρα μην γελας αληθεια λεω! Εχω κερασει αγορια και αγορια σε πρωτο ραντεβου!
Πιστευω οτι το μεγαλυτερο αγαθο ειναι η ελευθερια.

din

suncitizen είπε...

Έχεις κεράσει αγόρια στο πρωτο ραντεβουυυυ;
Ε, αυτά κανετε και μας ευνουχιζετε μετα και γινομεθα γκέιδες.
Ο Ανήρ είναι το ισχυρόν φύλον και ένεκα τούτου οφείλει να προστατεύει την αδύναμον, πλην ωραιοτάτην γυναίκαν, ήτις ευρίσκη ενδιαίτημα εν κόλποις του ανδρός αυτής χαίρουσα και ευγνωμονούσα αυτόν δια παντός.
Ειδεμί ο ανήρ καθίσταται ανίσχυρος , ανίκανος, ετεροκίνητος, ετερόφωτος και ανδρίκελον! Χάνει το ενδιαφέρον του προς τας γυναίκας και δεν δύναται πλεον να ξεχωρίσει τα φύλα. Είναι δε ευκολότερον να κάμει σεξ με άλλον άνδρα, χωρίς πολλάς απαιτήσεις και διαδικασίας. Ούτω πως, καθίσταται γκέις ο ανηρ. Και δια τουτο , αυξάνονται οι γκέοι εις τον αιώνα της απωλείας που ζώμεν....

dsquared είπε...

βρε αντε απο εκει, χα, χα, που φταιμε εμεις!
Αμα ηταν αντρα να μην δεχοταν να τον κερασω... ερχεται ο λογαριασμος, το γκαρσονι περιμενει απο πανω μας, ο μεσιέ δεν κανει καμια κινηση, τι ηθελες να κανω? Τον κερασα. Ηθηκο διδαγμα... η τσιγκουνιδες γνονται γκέι!!!!
φιλια
din

suncitizen είπε...

"...ερχεται ο λογαριασμος, το γκαρσονι περιμενει απο πανω μας, ο μεσιέ δεν κανει καμια κινηση..."

Κακούργα κρίση!
Όλους γκέιδες υα μας κάνεις...