Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Pride και ουσία

Σύντομα, θα γίνει και πάλι το pride στην Αθήνα, όπου ο Έλληνας gay θα ξεχυθεί στους δρόμους απαιτώντας από την κοινωνία, τους θεσμούς και την πολιτεια ισοτητα με τους str8...

Βέβαια ως προς αυτό το στόχο ουδεμία αντίρηση!
Ο καθένας πρέπει να ζει σαν αυτό που είναι και να δίνει αυτό που μπορεί να δωσει και όχι κάτι που δε μπορει, αλλά που τον πιέζουν να δώσει!

Καθώς επίσης πιστεύω ότι πέρα από τους gay υπάρχουν και str8 ανύπαντροι που δεν έχουν τα προνόμοια των str8 παντρεμένων και κάτι πρέπει να γίνει και γι αυτή την αδικία.

Επειδή, όμως, είμαι άνθρωπος της ουσίας, θέλω να θέσω ένα προσωπικό ερώτημα στον κάθε Έλληνα Gay. Έστω ότι αμέσως μετά το pride η κυβέρνηση και ο λαός συγκινούνται και μας παρέχουν πλήρη ισότητα!
Πιστεύετε ότι τα προβλήμτά μας λύθηκαν;
Ήταν αυτό που μας σταματούσε από μία ποιοτική gay ζωή στην Ελλάδα;

Προσωπικά, μετά από υπερδεκαετή έντονη αναζήτηση στους gay στην Ελλάδα τα προβλήματα που εντοπίζω στη δημιουργία ποιοτικών gay σχέσεων δεν έχουν να κάνουν καθόλου με τους str8, ή τους θεσμούς αλλά με τους ίδιους τους gay.

Σήμερα στην Ελλάδα η συντρηπτική πλειοψηφία των gay αδυνατεί να κάνει σχέση μεγαλύτερη των δύο μηνων.
Τα αίτια που εντόπισα, λοιπόν, ήταν:


1. Κριτήριο για τη σχέση είναι , για παράδειγμα, η περιοχή που μένει ο γκόμενος. Μιλάμε για την ίδια πόλη (π.χ. Ηλιούπολη, πατήσια, Κηφισιά κλπ) Αν δεν είναι ο άλλος σε κοντινή συνοικία απορρίπτεται (!!!)
Και μη γελάτε καθόλου! Όσο ηλίθιο κι αν ακούγεται, η ατάκα " Μαρκιά φίλε . Bye" έχει ακουστεί άπειρες φορές. Και μιλάμε για Αθήνα πάντα.

2. Το δόγμα "Μυς- Πέος" ή "Μυς - Κώλος"
Τα περίφημα "stats" ! Και μάλιστα, συχνα-πυκνά απαιτείται και γυμνή φωτό ή να κάτσεις γυμνός στην κάμερα, αλλιώς λες ψέματα και bye! Σαν την πουτάνα στο Άμστερνταμ, δηλαδή, που κάθεται στη βιτρίνα!
Και τα ζητάνε αυτά παιδιά που δηλώνουν απόλυτα σοβαρά, αγανακτησμένα από την κενότητα, που ψάχνουν σχέση και μόνο σχέση!
Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι τα σωματομετρικά στοιχεία αφορούν καθαρά στο σεξ. Η σχέση θα στηριχθεί στο μυαλό και την προσωπικότητα, την επικοινωνία, τη συντροφικότητα κλπ. Αν διαλέγεις 19 cm αντί για άνθρωπο, άυριο θα τον αφήσεις για τα 21 cm, πιστεύοντας ότι δεν ταιριάζετε, ή δεν έχετε χημεία!

3. Υπερπροσφορά σεξ
Όταν ξέρει ο Έλληνας gay ότι ώσπου να έρθει απο πατήσια στον πειραια για να σε βρει τον περιμένουν εκατοντάδες άλλοι πρόθυμοι για σεξ, θα πρέπει να είσαι κάτι εντελώς super duper wow για να κάνει τη συγκατάβαση να συναντηθείτε και δεύτερη φορα. Δεν πεινάει! Είναι χορτάτος! Κάνει σεξ! Κι αφού κάνει σεξ έχει πέραση, άρα θα βρει το γκόμενο τον ονείρων του. Οπότε γιατί να βιαστεί να δεσμεφθεί; Και, φυσικά, περνάει έτσι μια ζωή.

4. Τρελά Κόμπλεξ
Ίσως είναι η μητέρα όλων των δεινών αυτό. Όταν κάποιος δεν έχει δεχθεί τον εαυτό του, όταν κουβαλάει τα βιώματα του χωριού του-περιβάλλοντός του όταν θεωρεί την ομοφυλοφιλία και το σεξ βρώμικα, απαράδεκτα, επαίσχυντα, αμαρτωλά κλπ, τότε η συμπεριφορά του είναι αλλοπρόσαλλη. Κινείται μόνο για να καλύψει τα ένστικτά του. Μόλις τα καλύψει , μετανοιώνει, εξαφανίζεται και μόλις πεινάσει, φτου κι απ την αρχή.

5. Φθόνος
Όσο ηλίθιο κι αν ακούεται, οι gay αντί να συσπειρωθούν κοιτάζουν να κάνει κακό ο ένας στον άλλο. Ο ένας μισεί και φθονεί τον άλλο και έτσι δεν σχηματίζουν μία κοινότητα που θα αλληλοβοηθειέται! Ειρωνεύονται την εμφάνιση ο ένας του άλλου και μεταδίδουν κόμπλεξ και κατωτερότητα. Προσπαθούν να πεισουν ότι ο άλλος δεν αξίζει τίποτα. Στόχος είναι να δείξει ο καθένας ότι είναι ο καλύτερος, ή ότι όλοι απέτυχαν!
Πολλοί όταν είναι μαζί με str8 κράζουν τους gay περισσότερο από τους str8.
Θέλουν να ξεσκεπάσουν την κρυφή ζωή των άλλων.

6. Απάνθρωπη συμπεριφορά
Αντιμετωπίζουν τον άλλο gay σαν αντικείμενο ξεκαυλώματος. Όχι σαν άνθρωπο. Μπορει να σου έχουν κλεισει ραντεβού να βρεθείτε, αλλά να τους κάτσει κατι πιο hot, ή να βαρεθούν και να σε κλεισουν μέσα σάββατο βράδυ, χωρίς καν να στείλουν μήνυμα, ή να σε στήσουν και να μην εμφανιστούν ποτέ. Δεν τους ενδιαφέρει αν εσύ χάσεις τη μοναδική ημέρα που έχεις για ξεκούραση και την αφιέρωσες σε αυτούς. Δεν τους ενδιαφέρει αν εκανες ταξίδι για να τους συναντήσεις! Επίσης, δεν τους ενδιαφέρουν τα αισθήμτά σου. Δεν έχεις δικαίωμα να ερωτευτείς. Αυτό απαγορεύεται. Έίσαι ηλίθιος αν ερωτευτείς πριν τους 3 μήνες επαφής. Γιατί βιάστηκες; Εκείνοι όμως μπορει απόψε να σου λένε πως βρήκαν επιτέλους τον άνθρωπο της ζωής τους, αυτό που πάντα έψαχναν! Και αύριο; Ούτε καλημέρα. Και τους βλέπεις να συνεχίζουν να ψάχνονται στα sites και στα bar. Αλήθεια, τι ψάχνουν ; Ξέρουν;

7. Ακαριαία τέλειο σεξ
Ο κάθε Έλληνας gay για να πιστέψει ότι, τελοσπάντων, αξίζει να ασχοληθεί, περιμένει να ανοίξει η πόρτα, να μπει μέσα ο πορνοστάρ που είδε στην τσόντα και να του κάνει το σεξ όπως ακριβώς το θέλει. Μάλιστα, για να έχουν χημεία, δε χρειάζεται να πει τίποτα. Πρέπει ο παρτενερ αυτόματα, ακαριαία και αυτεπάγγελτα να βρει τα κουμπιά του, να τον τρελάνει και να τον απογειώσει.
Ειδεμή δεν υπάρχει χημεία! Πάμε παρακάτω!
Και εις τους αιώνας των αιώνων...

Και τώρα αγαπητοί bloggers θέτω και πάλι το αρχικό ερώτημα:
Έστω ότι μετα το pride της 13ης Ιουνη οι πάντες αφουγκράζονται τα αιτήματά μας !
Έστω ότι σύσσωμη η πολιτική πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία μας νομιμοποιεί!
Μας δίνουν πλήρη ισότητα με τους str8!

Βλέπετε να αλλάζει κάτι στην Ελληνική gay πραγματικότητα;

Εγώ δεν βλέπω τίποτα. Απλά θα επαναλάβω το ρητό του Θαλή
" Βαρύ η απαιδευσία!"
Η δουλειά πρεπει πρωτίστως να γίνει με τον εαυτό μας!
Κι αυτή η δουλειά δε γίνεται.
Το πρόβλημα δεν το έχουμε εντοπισεί καν.

55 σχόλια:

Miss Pink είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Miss Pink είπε...

εντάξει...
όσο γράφεις, τόσο θα σε εκτιμάω..
και όσο μιλάς έτσι τόσο θα σε σέβομαι...

δεν ξέρω ακριβώς τα προβλήματα σας γιατί ανήκω στην άλλη "μεριά" :)
όμως επειδή έχω γνωστούς gay γυναίκες και άντρες έχω δεί κάποια απο αυτά που λες και μάλιστα πολύ έντονα...
ως "str8" δεν ξέρω τα περι σεξ, αλλά το κόμπλεξ που λές βγαίνει απίστευτα στην παρέα..
δεν έχουμε πάντα εμέις το πρόβλημα μαζί σας...
εσείς νομίζετε οτι το έχουμε και το κάνετε πρόβλημα..

και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτος σεξουαλικής συμπεριφοράς...
όσο περισσότερο χτυπιέσαι να αποδείξεις κάτι τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα έχεις με τον εαυτό σου...

μήπως σ'εμας το ίδιο δεν συμβαίνει???
ποιος γαμάει περισσότερο, καλύτερα, συχνότερα, τον/την ομορφότερο/η...
ότι να'ναι..

δεν είναι τόσο πρόβλημα gay / str8
είναι πρόβλημα σχέσεων γενικά!

φιλιά γλυκέ μου..
(α... το θέμα 2 που έχεις, να το θυμάσαι όταν θα μου ξαναφωνάξεις να σταματήσω να τρώω γλυκά... :Ρ )

Unknown είπε...

Οτι ποιο ωραία ανάρτηση διάβασα τελευταία.
Πες τα αγόρι μου! Πες τα.
Ηδη σε συμπάθησα αρκετά κι ας μη σε ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και αυτά που περιγράφεις τα έχω ζήσει κι εγώ, όπως κι εσύ, όπως κι άλλοι φαντάζομαι. Τις αιτίες, τι να τις αναλύσουμε, άκρη δεν θα βγάλουμε. Αλλά τι να κάνουμε; Πιστεύω αξίζει να προσπαθείς. Το pride είναι απλά μια διεκδίκηση, μια προσπάθεια να ανοίξουν λίγο τα μυαλά του κοσμάκη. Άντε και με το καλό, να μας πάει καλά. Ίσως να αξίζει να προσπαθούμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. :) :*

suncitizen είπε...

Ευχαριστώ Κατερίνα...
Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο ! Τέλος! ;)))
Και όσο για το 2ο θέμα που λές, μη ζητάς αφορμές να ξεφύγεις! Γλυκά, ψωμιά, τηγανιτά,λάδια,λίπη κομένα!
ΜΟΝΟ :Φρούτα, λαχανικά και ό,τι μαγειρευτό στον ατμομάγειρα περικαλώ.Με μια σταγόνα λάδι. Καθόλου αλάτι!
Επιτρέπεται, όμως,άφθονο νερό. ;)))

Ευχαριστώ bear. Να είσαι καλά!
Τα λέω! Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα τα ακούσουν.

Κύκνε δεν λέω ότι ειμαι εναντίων του pride, αρκεί, όμως, να μην εμφανιζόμαστε σα σούργελα με φτερά και πίπουλα, ζαρτιέρες και ψιλοτάκουνες γόβες. Το θέμα είναι να δει ο κόσμος ότι οι gay διαφέρουν ΜΟΝΟ στο κρεβάτι από τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν ειναι ψυχοπαθείς, διαταραγμένοι, γελίοι, εκφυλοι κλπ, αλλά νορμάλ άτομα όσο και οι στρέιτ.
Τα αίτια της κακοδαιμονίας μας καλό είναι να τα εντοπίζουμε , να τα αναλύουμε και να προτείνουμε λύσεις. ΑΛλιώς το πρόβλημα δε θα λυθεί ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι, αλλά κάποιοι άνθρωποι είναι φτερά και πούπουλα... τι να κάνουμε;

Είδωλο είπε...

άκουσε να δεις αγόρι μου

Στο εχω ξαναπει οτι ειναι αστειο να ζηταμε να διεκδικουμε γαμους και λουλουδια οταν δεν ειμαστε ικανοι για να κανουμε σχεσεις.

Τωρα στο τι φταιει διαφωνω στα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις.

1- η ατακα περι ακτινας δρασης
ακουγεται μονο στο Internet! εκει δεν ψαχνεις την αδερφη ψυχη σου, ολα τα site που ειναι κατασκευασμενα για γνωριμιες ομοφυλοφιλικου χαρακτηρα εχουν ως κυριο μελημα τους την προωθηση των σαρκικων απολαυσεων, καθως και το 90% των χρηστων τους.
Δεν ειναι κατακριτεο λοιπον οταν ο αλλος για ενα ακομα γαμησι δεν θέλει να πάει απο την μια ακρη του λεκανοπεδιου στην αλλη.

Δεν πιστευω οτι κανεις απο εμας ειχε εξω στον αληθινο κοσμο, σε ενα μαγαζι, σε μια καφετερια, στην παραλια, στο δρομο μια επαφη, ενα φλερτ κι ενα πρωτο ραντεβου που πηγε θαυμασια και απερριψε τον εταιρο για την οικια διαμονης του.

Το οτι εσυ εχεις διαθεση ανθρωπινης επαφης στο Internet δεν σημαινει οτι εχουνε και οι αλλοι.

2.Φιλε μου καλως η κακως η χημεια (εγκεφαλικα) δεν αρκει παντα να κρατησει 2 ανθρωπους ερωτικα μαζι. Το σεξ παιζει πολυ μεγαλο ρολο, αν ο ενας δεν μπορει να φερει τον αλλο σε οργασμο ειναι θεμα χρονου οση καλη διαθεση κι αν υπαρχει, να σπασει αυτη η σχεση.

και θα σου πω και το εξης, επειδη κι εσυ εχεις πετυχει το προφιλ μου παλαιοτερα κι εχουμε μιλησει, ξερεις παρα πολυ καλα οτι το σεξ παιζει μεγαλο ρολο, παραδειγματος χαριν, εγω τα φετιχ που αναφερεις δεν θα τα δεχομουν ποτε να τα κανω ουτε για τον ΘΕΟ τον ιδιο. Τι να λεει το γεγονος οτι συμφωνουμε σε πολλα κι οτι εχεις μια συγκροτημενη αποψη?

Αν εγω δεν δεχομαι να σε ικανοποιησω οπως εσυ γουσταρεις και να το θελω κι εγω με την ψυχη μου, πως θα συντηρηθει μια σχεση? με βραδιες ποιησης?

Είδωλο είπε...

**(και χωρις παρεξηγηση αλλα στο λεω ειλικρινα, ξερεις παρα πολυ καλα οτι εχουνε διασταυρωθει αρκετες φορες τα προφιλ μας και εχουμε μιλησει, και για να ειμαι και απολυτα ειλικρινης απεναντι σου, δεν σε ειχα για τοσο ορθα σκεπτομενα με αυτα που ειχες ως ζητουμενα.)

3. Ξεχνας οτι ο Ελληνας gay σε αυτην την χωρα δεν εχει παιδεια γιατι δεν μπορει να εχει, δεν υπαρχει κρατος να τον προστατευσει εαν δηλωθει καταμεσις της εφηβειας του. Ετσι και τον πεταξουν απο το σπιτι η του κανουν ψυχολογικο πολεμο σε σχολειο, σπιτι κτλ. Ειναι λογικο, οταν μπορει να σταθει επιτελους στα ποδια του και να βρει τα "αρχιδια" του (ηλικια που μπορει να ειναι διαφορετικη για τον καθενα) να περνα μεταχρονολογημενη εφηβεια. Δηλαδη να πειραματιστει και να γαμηθει οσο θελει και μπορει. Οταν ξερεις οτι εκει εξω υπαρχει ωκεανος, πρεπει να ξεδιψασεις για να εκτιμησεις την μοναδικοτητα της καθε σταγονας.

4. εδω συμφωνω απολυτως, και δυστυχως οσο κι αν παλεψουμε οι υπολοιποι για την 'αποδοχη" απο τους πολλους, που και παλι ειναι πραγμα απιθανο βασει πιθανοτητων, αυτοι οι ανθρωποι δεν θα αλλαξουν. Για αυτο ειναι σημαντικο ειτε str8 ειτε gay να μπορεις να μεινεις πραγματικα με τον εαυτο σου και να τα εχετε καλα...

5.ο φθονος ειναι ανθρωπινο συναισθημα και συμπεριφορα, απλα φανταζει πιο αισθητα σε εμας γιατι ειμαστε μικροτερη κοινωνια. Σε πληροφορω οτι εξισου ιδια συμπεριφορα αντιμετωπιζουν και οι str8, ειδικα οι γυναικες μεταξυ τους κι αφου ως ενα σημειο η ψυχολογια του gay εχει τετοιου ειδους στοιχεια, δεν μπορεις να το αποφυγεις.

6.Ολοι εχουμε φερθει κατα περιοδους απανθρωπα αλλα αυτο ξερεις πιστευω πως ειναι ενας φαυλος κυκλος, οταν μια δυο τρεις εχεις εισπραξει κι εσυ ο ιδιος τετοια συμπεριφορα καποια στιγμη λες κι εσυ "Αι γαμησου, γιατι να πηγαινω εγω με τον σταυρο στο χερι? Δινω καρδια και μου ζητουν πουτσο? Τελος η καρδια παρτε πουτσο"

Ωμο αλλα ναι... φαυλος κυκλος...
δεν εχουμε παιδεια.

7.τωρα οκ σε αυτο θεωρω οτι εισαι ακραιος. ναι υπαρχουν τοσο χαζα ατομα, αλλα παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν, δεν ειναι ο κανονας.

Η αλλαγη να ξερεις, δεν ερχεται απο την μια μερα στην αλλη. απο γενια σε γενια εχουμε υποστει διαφορετικα πραγματα. δεν μπορεις να περιμενεις απο το 40αρη να αλλαξει "σαμαρι" με την ιδια ευκολια που θα το κανει ενας 20 αρης. Αν ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ αυτη η ντροπη που μαςε εχει επιβληθει για την σεξουαλικη μας ταυτοτητα δια μεσω της ΚΑΚΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ εκ του κρατους θρησκειας, τοτε θα ανοιξουν τα μυαλα των ανθρωπων που θα γεννηθουν και θα διαμορφωσουν παιδεια. Δεν παλευουμε για εμας παλευουμε για τις γενιες που θα ερθουν. ΕΜΕΙΣ αλλαγες δεν θα δουμε.

Περιμενεις ενα νομοσχεδιο να λειτουργησει ως η νεραϊδονονα και να φερει πριγκιπες?

Και μονο που εθεσες τετοιο ερωτημα πραγματικα ακυρωνεις την μεχρι τωρα ορθη σκεψη σου.Σκεψου ΕΣΥ, και δεξου οτι για ΕΜΑΣ δεν θα αλλαξει τιποτα, οπως και οι str8 παλευουμε ΓΙΑ ΤΙΣ επομενες γενιες. Η Ρωμη δεν χτιστηκε σε μια μερα.


ΦΙΛΙΚΑ παντα Χ.

George Tsitiridis είπε...

pistevo oti o gamos einai ena vima to gamo ton zitane oi organoseis giati ekei mporoun na patisoun sto nomo
diladi sou lene oti mias kai milame gia isotita kai iparxei i evropoi oi nomoi afto to apaitoume

ta koinonika provlimata gia ta opoia les kai ta opoia then tha lithoun me to nomo tha yparxoun kai polemame kai gia afta oloi mas
fisika me mia pride then linondai ola alla i pride then apaitei mono to gamo

pistevo oti then mproume na kanoume sxeseis giati aftothen einai mesa stin koultoura mas
kai afto simvainei giati apla i koinonia then mas apodexete

to na vgeis se mia plateia mia mera na fonakseis einai ena megalo vima gia na mporei avrio o gay tis geitonia kai tis eparxias na mporei perifana na pei oti einai gay
o gay sto sxoleio na mporei na einai gay
etsi oste metepeita na min kouvalaei oli aftin tin tragiki istoria pou ton kanei
na thelei
na zisei kai na kanei sex averta ktl ktl gia na apodiksei oti einai elefteros epitelous na to kanei

anikanous mas exoun katandisei
ta provlimata mesa ston gay xoro exoun tin vasi tous sto sexistiko perivallon pou zoun oi gay

suncitizen είπε...

x-ouranou
1. Αυτό και μόνο που λες δείχνει πόσο ρατσιστικά και ηλίθια σκέφτεται ο Έλληνας gay
Και ισχύει! Αν γνωρίσουν ένα από το νετ, του βάζουν μία ταμπέλα "Για σεξ" και απαγορέυεται
να έχει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Αν τον γνωρίσει στο μπαρ τον ίδιο άνθρωπο, του κολάει
μιά άλλη ταμπέλα "Και για σχέση" και θεωρητικά του δίνεις και άλλες προοπτικές.
Η αλήθεια είναι ότι στα bar οι gay το παίζουν θεές, δε μιλάνε σε κανένα, κοιτούν με το ύφος
της Μαντάμ Σουσού και τελικά πάνε σπιτάκι και κάνουν σεξ από το νετ ή το πάρκο...

2. Επαναλαμβάνω. Η ψυχολογία το λέει και ΟΧΙ εγώ. Υπάρχει το σεξ που κρατάει λίγο και στηρίζεται
κυρίως στα σωματομετρικά στοιχεία και η σχέση που στηρίζεται ΚΑΙ σε άλλα στοιχεία όπως η
προσωπικότητα, επικοινωνία κλπ.
Είναι τραγικό να με χαρακτηρίζεις με ένα φετίχ. Αν περίμενα να κάνω leather στην Ελλάδα,
θα ήμουν ακόμα παρθένος σε πληροφορώ, με τα κόμπλεξ που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το να
φορέσεις ένα δερμάτινο παντελόνι για να φτιάξεις τον παρτενέρ σου, αντιμετωπίζεται από τον
Έλληνα γκέι σαν αλλαγή φύλου! Έ-λ-ε-ο-ς !!! Ξυπνείστε επιτέλους!
Υπάρχει τέτοιο κόμπλεξ που με θεωρούσες ανεγκέφαλο και διεστραμένο, μόνο και μόνο επειδή με
εξιτάρει το leather. Πράγμα που στο Δυτικό κόσμο είναι καθημερινή πρακτική. Οι γκέι στην Ελλάδα
είναι πιο συντηριτικοί κι από τους str8. Είμαι βέβαιος, ότι αν το ζήταγα σε γυναίκα θα το έκανε!

3. Ωραία μείνετε να κατηγορείτε το παρελθόν και χάστε τη ζωή σας.

5. Είμαστε τόσο λίγοι που άν έχουμε και φθόνο, τελειώσαμε!

6. Αυτό που αποδέχεσαι ότι ισχύει και προσαρμοζόμαστε όλοι αποτελεί το τέλος της ποιότητας
στη ζωή μας.

Μην πετάς την μπάλα αλλού. Ούτε στο κράτος, ούτε στη θρησκεία, ούτε στην κοινωνία. Κανείς ποτέ δε θα μας καταλάβει! ΠΡΕΠΕΙ κάτι να κανουμε ΕΜΕΙΣ για τι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ζωή.

suncitizen είπε...

pisoglenti!
Καμία δικαιολογία!
Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε! :)))
Καλός ο "γαμος" άλλα όχι μόνο στα χαρτιά.
Αν δεν υπάρχει αντίκρισμα στην ποιότητα, στην ψυχή, στην ωριμότητα, τότε είναι σα να μιλάμε για τα δικαιώματα της πολικής αρκούδας στην Ελλάδα...
Επίσης, επαναλαμβάνω ότι το pride με σοβαρότητα μπορεί να κάνει κάποιους να ξεφοβηθούν τους gay. Pride με γελοιότητα εξεφτελίζει τους gay.
Ό,τι δίνεις - παίρνεις.

mahler76 είπε...

το ότι για τα προβλήματα συμπεριφοράς μεταξύ μας φταίει η ανωριμότητα μας είναι δεδομένο. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να απαιτούμε ισονομία και ισοπολιτεία. Τα υπόλοιπα είναι θέμα κουλτούρας.

suncitizen είπε...

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να απαιτούμε ισονομία και ισοπολιτεία.
Είπα ότι το γεγονός πως δεν έχουμε ισονομία, δε δικαιολογεί τις ανύπαρκτες gay σχέσεις.
Επίσης, είπα προσοχή στην εικόνα μας κατά την ώρα της διεκδίκησης.

Ανώνυμος είπε...

ehw kanei hiliomera diadromhs kai h ataka pou epese htan file den mou aresoun ta malia sou..sorry bye...anatrihiastiko e...pantws ehe aisiodoxia file agaphte..me episkeythike to agio pneuma exthes..ola tha apane kala

einai dyskolo na vretheis apo thn afaneia sthn yperhfaneia..thn erwtikh ..thn koinwnikh..kai na mhn haseis ton sevasmo tis diaforetikotht@s

as elpisoume oti h agaph tha empneysei tis nees genies
oloena akoma kai se site kreopwleia o kosmos anazhthei aretes ,,h omada synhditopoiei thn monaxia ths omogenopoihshs..erhetai kai h moda tou paidiou.megalwnei h monaxia ,,megalwnei kai h shmaia megalwnoun oi sponsores..

*gis είπε...

Εγώ συμφωνώ σε όλα με τον xoyranoy

1. Δεν είναι ρατσισμός να μην θέλεις να πας σε μια άλλη «πόλη» για να κάνεις σεξ
2. Για να κάνεις σχέση παίζει ρολό το ΣΥΝΟΛΟ. Όχι μόνο ο χαρακτήρας, ούτε μόνο το σεξ. Αν ο άλλος δε σε καλύπτει εμφανισιακά δε γίνετε να προχωρήσει
3. Το παρελθόν ΕΙΝΑΙ η ζωή μας. Δεν χάνουμε λοιπόν χρόνο προσπαθώντας να ξεπεράσουμε λάθη του παρελθόντος
4. Ο Φθόνος είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους
6. Αποτελεί ανθρώπινη συμπεριφορά. Δεν αφορά τους μόνο τους gay

Δεν πετάει αλλού την μπάλα. Δεν είμαστε αποσχισμένοι από κράτος, θρησκεία, κοινωνία. Εμείς είμαστε όλα αυτά

suncitizen είπε...

Atelpous! Se episkeftike to Agio Pneuma???
Na to koitakseis auto...
Na sumboulefteis eidiko :)))

H simaia megalwnei, i monakia megal;vnei, oi sponsores sigoura ploutizoun kai to pride eykola tha kataliksei panigyraki opws tosa kai tosa stin Ellada...
Alla i ousia?
simaiiaaaaa apo NYLON ypswnoume simaiaaa plastikiiiii! :)))

Leviathan είπε...

simfono apolita me tin anartisi sou! distixos ola auta pou grafeis isxioun... to diapistosa ta tosa xronia pou perimena monos kai pou protimousa to na eimai monos apo to na anexto ti vlakeia pou iparxei ekei ekso... ego de vlepo na allazei kati pados... kalo sou vradi!

suncitizen είπε...

Leviathan, an blepeis na allazei kati, se parakalw pes to mou.
Giati einai tragiko na akous anthrwpous 20-25-30-35-40 xronwn na exoun parei apofasi oti den prepei na perimenoun tipota ousiastiko apo ti zwi tous kai na aposurontai opws les, i na zoun apla me ksepetes, xwris apaitiseis.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, δυστυχώς, κάπως έτσι είναι, για τους περισσότερους από εμάς. Γι' αυτό λέω ότι το μόνο που μένει είναι απλά η ελπίδα. Είναι συμπτωματικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων αντρών έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες; Υπάρχουν 2 στρατόπεδα: το ένα κοιτάζει την ξεπέτα, ό,τι προλάβει τώρα που μπορεί και το άλλο στρατόπεδο που δεν είναι εκ φύσεως της ξεπέτας, έχει φάει φρίκη. Και ελπίζει, ελπίζει, ελπίζει τι; Να έρθει ο ιππότης στο άσπρο άλογο. Εγώ λέω ν' αφήσουμε τις μαλακίες και αντί να περιμένουμε τον ένα και μοναδικό ιππότη, να μαζευτούμε όλοι μαζί σε ένα γκέι χωριό, όπως τα αντίστοιχα του εξωτερικού και να προσέχουμε ο ένας τον άλλο. Και να δεις για πότε θα βρεθούνε όχι ένας, αλλά 10 ιππότες. Ζούμε απομονωμένοι, γιατί είμαστε μειονότητα. Ακόμα και γκέι φίλους να έχεις πολλούς, στην καθημερινότητά σου,πόσους γκέι βλέπεις;

George Tsitiridis είπε...

βασικά δεν κατάλαβα γιατί συνδέουμε την pride με το γάμο...

επίσης πιστέυω οτι το ελληνικό φεστιβάλ υπεριφάνειας ειναι πολιτικό
έχει θέσεις και άποψη και πολύ ουσία..
δεν ειναι πανηγύρι..
έχουμε ακόμα πολλά να πούμε και να διεκδικήσουμε..
ισως με τα χρόνια ατονίσει και γίνει γιορτούλα...
μακάρι να γίνει αυτο θα πει οτι θα έχουμε λύσει το πρόβλημα της ορατότητας μας...
για μερικούς το να περπατήσουν στην Αθήνα κάτω απο μια σημάια και να δηλώσουν έτσι οτι ειναι ομοφυλόφιλοι χωρις φόβο τους κάνει μεγάλο καλο..

suncitizen είπε...

*gis
1. Δε μίλησα για άλλη πόλη και σεξ.
Μίλησα για το να έχεις ως κριτήριο για σχέση περιοχές στην ίδια πόλη.
Εννοείται ότι για ένα φυσιολογικό μυαλό ούτε η περιοχή ούτε και η πόλη θα ήταν κριτήριο για σχέση. Σκέψου ένας st8 να παρατήσει γκόμενα, επειδή αυτός μένει πειραιά κι εκείνη πατήσια!
2. Αυτό που πρακτικά ψάχνουν όμως είναι 100% η εμφάνιση. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

3. Το παρελθόν ΗΤΑΝ η ζωη μας. Μπορούμε μια ζωή να αναπολούμε περασμένα μεγαλεία, αλλά μπορούμε να οραματιζόμαστε ένα καλό μέλλον και κυρίως να κάνουμε αγώνα για να το πετυχουμε. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Το μέλλον αλλάζει.

4. Ο φθόνος δεν υπαρχει μόνο στους γκέι. Αλλά παρατήρησε να δεις σε μια γκει παρέα, πόσοι θα επιχειρήσουν να σε απορρίψουν και να σου περάσουν ότι εισαι κατώτερος κι αποτυχημένος!

6. Διαφωνώ ριζικά. Αν δεις str8 σχέσεις αυτό δέν είναι καθόλου κανόνας. Ούτε αυτονόητο. Αυτά είναι αυτονόητα στις γκέι επαφές που στηρίζονται κυρίως στο σεξ. Μόλις ο γκέι χορτάσει με σεξ, πάει παρακάτω. Δεν φτάνει το μυαλό του να οραματιστεί κάτι πιο ποιοτικό, με διάρκεια. Η συντροφικότητα τον κουράζει. Θέλει ανεξαρτησία για σεξ. Κι αυτό είναι κανόνας. Συχνά, δε μπορεί να καταλάβει κάν τη διαφορά μεταξύ φιλίας και σχέσης. Με τους φίλους, λέει , περνάει μια χαρα, σεξ κάνει, δεν αγχώνεται... Αυτά για Ελλάδα, φυσικά.

suncitizen είπε...

Κύκνε!
Προσπαθείς ακόμα να σκεφτείς λογικά και χωρίζεις σε 2 κατηγορίες, όπως θα ήταν το αυτονόητο.
Εκείνο, όμως, που πάω να αναδείξω με αυτή την ανάρτηση είναι η παράνοια!
Θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά, τα οποία νομίζουν ότι ψάχνουν σχέση, γκρινιάζουν που δεν τους κάθεται τίποτα που να τους αρέσει, περιμένουν τον ¨κατάληλο", τη "χημεία", ενώ επι της ουσίας, οι πράξεις τους δείχνουν ότι ούτε ψάχνουν , ούτε και μπορούν να δώσουν σχέση όσο συνεχίζουν να σκέφτονται έτσι. Αυτό, όμως, δεν το έχουν καν καταλάβει! Προσπαθώ, λοιπόν, να δείξω τα λάθη στη συλλογιστική, μήπως και κάποιοι κάποτε ξυπνήσουν!

pisoglenti
Δεν είπα ότι το pride είναι άσκοπο.
Αλλά όταν δεν υπάρχει gay κοινότητα με την έννοια της επικοινωνίας, των σωστών σχέσεων, της ποιοτικής επαφής, της συμπαράστασης, της αλληλοβοήθειας και της σωστής συναναστροφής. Όταν ο καθένας είναι μόνος του στο καβούκι του όλο το χρόνο και η μόνη επικοινωνία με τους άλλους γκέι περιορίζεται στην ξεπέτα, όταν δεν έχει όνειρα για τη ζωή του, όταν έχει δουλικά και μοιρολατρικά αποδεχθεί το τέλμα και τη συναισθηματική φτώχια στη ζωή του, τότε τί να κάνει και το pride? Όταν οι μονάδες είναι προβληματικές, τι να περιμένεις από το σύνολο;
Είναι κλασσιή ελληνική νοοτροπία, που λέει ότι θα έρθει από ψηλά ένας φωτισμένος, αρχηγός, αντιπροσωπος, ηγέτης, σύστημα και θα μας σώσει, χωρίς εμείς να αλλάξουμε σε τίποτα. Αυτό δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα όπως είδες.

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον με τις πιο τολμηρες gay σεξουαλικες φαντασιωσεις
ακαταλληλο για ηλικιες κατω των 18 ετων

g for george είπε...

Προσυπογράφω και με τα δύο χέρια.

Ειλικρινά δεν έχω να σημειώσω κάτι, με κάλυψες.

suncitizen είπε...

Μπράβο george.
Χαίρομαι που συμφωνούμε.
Ας κάνουμε προσπάθεια στην καθημερινότητά μας για ποιο ποιοτικές σχέσεις. Να το απαιτήσουμε.
Να φερόμαστε και να μας φέρονται σαν άνθρωποι

Not me είπε...

Συμφωνώ μαζί σου.
Η προσπάθεια είναι πρώτα ατομική και μετά συλλογική.
Γενικά τις ανορθόδοξες λογικές των σχέσεων κτλ τις συγκαταλέγω στην μοναξιά,στην ανωνυμία του ίντερνετ,στον βομβαρδισμό από το τεράστιο πορνογραφικό υλικό,στην γενική ρηχότητα των πραγμάτων,στην απόκτηση υλικών και όχι συναισθηματικών αξιών κτλ...
Και αφορά τους gay και τους ετεροφυλόφυλους μαζί αυτό...
Ιππότες?Ναι υπάρχουν ιππότες και αν θες πραγματικά να τους βρεις θα τους βρεις χωρίς να έχεις πάει με 100 άλλους πρώτα..Προφανώς κάποιο λάθος κάνεις είτε στο μέρος που τους ζητάς ή στο αν τελικά τους ζητάς...

Elementstv είπε...

Διαφωνω εντελως μαζι σου.Η αναρτηση σου βγαζει μια πικρια που πραγματικα με θλιβει.Εγω ζησει και προσωπικα και μεσα απο αλλους σχεσεις που βασιζονται στην αγαπη ,στην αλληλοεκτιμηση και στην συντροφικοτητα.Θα συμφωνησω με x-oyranoy στο οτι το σεξ παιζει ρολο και γενικα το να ελκυεσαι ερωτικα απο τον συντροφο σου,ειναι μεγαλης σημασιας τουλαχιστον για μενα.Γιατι ποιος σου ειπε οτι οι στρεητ κανουν καλυτερες σχεσεις?Απλα εχουν μπει στο τρυπακι του τι θα πει η κοινωνια.Στην πραγματικοτητα τα ιδια ποσοστα αντιστοιχουν σε ολους.Τελος,οσον αφορα τα κομπλεξ ναι υπαρχουν,αλλα μην μου πεις οτι και οι στρεητ δεν εχουν κομπλεξ?Διαβασε αυτο κ ισως να αλλαξεις γνωμη....

http://elementstv.blogspot.com/2008/06/mile-in-each-others-shoes.html

suncitizen είπε...

Not me
Χαίρομαι που συμφωνείς.
Για όποιους λόγους κι αν υπάρχουν ανορθόδοξες λογικές, όσο σκεφτόμαστε παράλογα, τόσο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Οι ετεροφυλόφιλοι έχουν μια παράδοση και ένα μπούσουλα και κάπου πάνε τελικά, έστω και μέσα από κλιδωνισμούς και περιέτειες. Οι περισσότεροι θα καταλήξουν στην ασφάλεια μιας οικογένειας. Οι ομοφυλόφιλοι, όμως; Που καταλήγουν;

Elementstv!
Δε βγάζω μια πικρία απλώς!
Κραυγάζω! Γιατι βλέπω παιδιά γύρω μου που από τα 20 και τα 25 τους παραιτήθηκαν από το δικαίωμα σε μια ποιοτική σχέση! Καμένες ψυχές - Χαμένες ζωές. Και δυστυχώς είναι η πλειοψηφία στους gay.
Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες σχέσεις αγάπης. Κι εγώ είχα εξάλλου σχέση αγάπης 3 χρόνια. Όμως ποια είναι η συνισταμένη; Ποια είναι η πλειοψηφία; Δυστυχώς μια παρακμή, ένα κενό και η μοναξια. Και ειδικά όσο προχωράς σε ηλικίες που η ουσιαστική σχέση είναι σημαντική, τόσο αντικρίζεις απελπιστική ανωριμότητα. Για να μην πω τη λέξη της μόδας ¨Βαρβαρότητα"!
Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση που μου έδωσες...
Μάλλον δεν κατάλαβες, ότι τα str8 ζευγάρια πιάστηκαν χέρι - χέρι όταν μπήκαν καταλάθος στο pride, για να μη χαρακτηριστούν ως gay.
Για να μην τους δει κανα μάτι εκεί και βγεί η είδηση ότη πήραν μέρος στο pride .
Αυτά για τη νεολαία που αλλάζει μυαλά.
Εγώ όμως υποστηρίζω, ότι δε με ενδιαφέρει η άποψη των str8 και ούτε περιμένω την έγκρισή τους για να ζήσω. Με ενδιαφέρει όμως πολύ η συμπεριφορά των gay, διότι επηρεάζει τη ζωή μου άμεσα.
Σε ό,τι αφορά το σεξ, μου το κοπανάτε συνέχεια. Δεν είπα ότι δεν παίζει ρόλο. Είπα ότι αν όλα στηριζονται στο σεξ, τότε η όποια σχέση θα είναι ρηχή και σύντομη. Επίσης είπα ότι το καλό σεξ δε γίνεται ακαριαία. Δηλαδή, αν περιμένεις με την πρώτη φορά να απογειωθείς, τότε θα πετάς παιδιά που θα μπορούσαν να σου δώσουν πολλά, αλλά δεν τους δίνεις χρόνο.

Not me είπε...

Κάτι άλλο που δεν είχα ξανακούσει είναι αυτοί που ναι μεν θα πάνε στο pride αλλά αργά όχι νωρίς στην παρέλαση.Αμφιβάλλω αν έχουν όντως δουλειά ή για να τα λέμε ξεκάθαρα τα πράγματα,αρκετοί θα προτιμήσουν να πάνε νύχτα την ώρα που το σκοτάδι τους καλύπτει από τις κάμερες προφανώς...Απαράδεκτο,μην πάτε καθόλου,τότε γιατί πάνε?Για να λένε πως "εγώ πηγαίνω στο pride"?..
Θλίβομαι γιατί είμαστε στο "σκοτάδι" και εκεί θέλουμε να μείνουμε,τρέχοντας στα σκοτάδια του Ζαππείου,στα dark rooms και πίσω από κλειστές πόρτες...

suncitizen είπε...

Το σκοτάδι Not me είναι γενικότερο χαρακτηριστικό στη ζωή μας.
Σκοτάδι στη γνωση μας, σκοτάδι στην παιδεία μας, σκοτάδι στο σεξ μας, σκοτάδι στο συναίσθημα, στην προσωπικότητα, σκοτάδι ακόμα και γύρω από την υγεια μας...
Το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε στο σκοτάδι. Ούτε μας πειράζει. Ούτε το αλλάζουμε

Not me είπε...

Δεν διαφωνώ...
Απλά είμαι κάπως αισιόδοξος μαλάκας,πως κάπου εκεί έξω είναι μερικοί που δεν είναι ακριβώς έτσι...
Πάντως υπάρχουν σωστά άτομα..
Η αλήθεια είναι πως είναι ελάχιστοι...
Νομίζω πως όλους μας πειράζει το "σκοτάδι".Απλά ισχύει η λογική του "ωχ-αδερφισμού" ,ας αλλάξουνε οι άλλοι τα πράγματα,που να τρέχω τώρα?

Υ.Γ...Θα κατέβεις εσύ στο pride?
Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά σε θεωρώ από αυτούς που έλεγα πριν "σωστά άτομα",και αναρωτιέμαι αν θα πάνε και αυτοί στο pride...

suncitizen είπε...

καλά κανεις και είσαι αισιόδοξος.
Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, όπως ακούγεται πρόσφατα το σύνθημα. Το πράμα είναι απλό. Δεν είναι δυνατό ανθρώπινα όντα να ζούν έτσι για πολύ.
Σύντομα, θα καταρρεύσει αυτή η απάνθρωπη κατάσταση από μόνη της. Θα παρακμάσει.
Όχι στο pride δεν κατέβηκα.Καταρχήν, διότι δεν αισθάνθηκα ποτέ μέχρι σήμερα την έννοια της "gay κοινότητας". Αισθάνθηκα την έννοια του "gay παρτάκια" που κάνει τη δουλίτσα του και μετά εξαφανιζόλ και μάλιστα με τον πιο άσχημο , απολίτιστο και απάνρωπο τρόπο.
Τι να διεκδικήσω με αυτούς; Τι κοινό έχω; Κακό μου έκαναν , καλό δε μου έκαναν.
Δεύτερον, πιστεύω ότι είμαστε ακόμα πολύ μακρια για να διεκδικήουμε κάτι. Αν δεν τα βρούμε με τον εαυτό μας και δε βελτιώσουμε τις σχέσεις και την καθημερινότητά μας, ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, τότε αφενός κανένα δεν πείθουμε γιατα δικαιώματα μας, και αφεταίρυ και να μας τα δώσουν μας είναι άχρηστα, διότι είμαστε ανίκανοι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σκέψου τι πανηγύρι έχει να γίνει, τι τρελοκομείο, πόσα προβλήματα θα προκύψουν στους γκέι από την ψήφιση του gay γάμου! Άτομα ανίκανα να δώσουν σχέση δύο μηνών, θα παντρευτούν; Με όλες τις νομικές , οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που έχει ένας γάμος;
Έ ρε κλαυσίγελος που έχει να πεσει!
χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου, το Pride δεν είναι μόνο για όσους θέλουν, ούτε μόνο για όσους είναι str8 looking. Είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
κι αν έχεις πρόβλημα με τα φτερά και τα πούπουλα, όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα με το τι φορούν, τι κάνουν, πως φαίνονται. Δε ντρέπομαι που ανήκω στην ίδια κοινότητα με τα φτερά και με τα πούπουλα, γιατί σε αυτά χρωστάω εν μέρει την ίδια τη κοινότητα.. και θα ήταν σαν να ντρέπομαι για μένα.. Δε με νοιάζουν τα δικαιώματα μόνο όσων δεν "προκαλούν", αλλά -κυρίως- αυτών που προκαλούν.. Σκέψου το

Not me είπε...

Ανώνυμε.
Ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει.Το τι δεν συμφωνώ με κάποια πράγματα όμως δεν σημαίνει πως δεν θα διαδηλώσω μαζί με αυτόν.Και το κάνω με τον δικό μου τρόπο..Ξέρεις τι λένε όμως οι απέξω,οι κριτικές που κάνουν για μας?Πως "με φτερά και πούπουλά κερδίζετε εσείς τα δικαιώματά σας"?..
Προσωπικά ναι, με φτερά και πούπουλα και με την παρουσία του ο καθένας (με όποιο looking)πιστεύω πως θα κερδίσουμε δικαιώματα,το θέμα είναι να περάσει το μύνημα παραέξω από μας..

Elementstv είπε...

Συμφωνω 100% με τον ανωνυμο.Τα λεει πολυ καλα.Δεν νομιζω παντως πως κανεις ειναι τοσο αφελης ωστε να πιστευει οτι το Pride απο μονο του θα κανει τιποτα.Ολο το χρονο γινονται διαφορες ενεργειες που βοηθουν στην διεκδικηση των αυτονοητων δικαιωματων μας.Ασε που η μεγαλυτερη δραση για μενα ειναι να εισαι ορατος παντους ,στους φιλους σου ,στην οικογενεια σου ,στην κοινωνια και να εχεις το θαρρος να δειχνεις οτι δεν ντρεπεσαι για αυτο που εισαι.

Not me είπε...

suncitizen..
Οκ καταλαβαίνω τις σκέψεις σου...
Ούτε και γω νιώθω μια gay κοινότητα και κάπως αυτό με πειράζει επειδή πρέπει να βάζω "ταμπέλες" στον εαυτό μου..Ας πούμε για παράδειγμα πως δεν υπάρχει straight κοινότητα...Γιατί εγώ να είμαι σε κάποια?...Αλλά αυτό που λες γίνεται,ο καθένας για την πάρτυ του,περιμένοντας εξ ουρανού την αλλαγή.
Ας νομιμοποιηθούν οι γάμοι και ας γίνει ό,τι να ναι μετά.Πρέπει να υπάρχει η επιλογή...Όλα από κάπου ξεκινάνε και όλα με κάποιον τρόπο,έστω και λανθασμένο κατακτούνται...

suncitizen είπε...

Ανώνυμε!
Μου κάνει εντύπωση που στους gay πρέπει κανείς να λέει χίλιες φορές το αυτονόητο και να είναι αδύνατο να το καταλάβουν.
Η εικόνα δείχνει και τη σοβαρότητα.
Η γελοία εμφάνιση κάνει την κοινωνία -απο την οποία απαιτείτε δικαιώματα- να σε βλέπει ως γραφικό , ή αστείο!
Τα φτερά, τα πίπουλα, το χιδαίο, το ακραίο, το έκφυλο δίνει την εικόνα ανθρώπων διαταραγμένων. Στην καλύτερη περίπτωση θα θεωρηθεί φαρσοκομωδία και θα αγνοηθεί. Στη χειρότερη θα προκαλέσει φόβο και διωγμους για να "λυτρωθεί" η κοινωνία από τη σαπίλα-αρρώστεια-ξεφτίλα!
Απλά και αυτονόητα πράγματα έπρεπε να είναι! Αλλα που;

Elementstv!
Ναι συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες ότι η μεγαλύτερη προσφορά του gay είναι να το λέει στην παρέα, στους φίλους, στην οικογένεια.
Για να δει ακριβώς ο μέσος άνθρωπος ότι ο gay δεν είναι ένα τέρας, σεξομανής, ανώμαλος, ψυχοπαθής, αλλά ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.
Προσωπικά δεν το κάνω. Δεν αποκαλύπτομαι. Πιο πολύ γιατί ξέρω ότι αυτό θα "σκοτώσει" τους γονείς μου. Είναι λάθος μου μεν, αλλά έτσι μου βγαίνει δε.
Αυτό που κάνω είναι όπου γίνεται συζήτηση να παρουσιάζω απλά τον gay τρόπο σκέψης, αναγκάζοντας τους str8 να καταλάβουν ότι ένας gay κάνει απλά τη μόνη ζωή που μπορεί να κάνει, ανυπόκριτα και πρέπει να την κάνει ελεύθερα, ώστε να μην μπλέκεται σε ιστορίες που δε μπορεί να προσφέρει τίποτα και δημιουργεί άσκοπα προβλήματα , όπως πχ σε οικογένεια καισε σχέσεις με γυναίκες για τα μάτια του κόσμου.

Νοt me!
Str8 κοινότητα υπάρχει! Είναι η κλασσική κοινότητα μέσα στην οποία ο str8 ζει ελεύθερα με την αποδοχή και την αλληλοβοήθεια και τη συμπαράσταση των συγγενών και συμπολιτών του.
Οι gay ως διαφορετικοί, δε μπορουν να γίνουν αντιληπτοί από τη str8 κοινότητα. Έπρεπε, λοιπόν, να υπάρχει μεγαλύτερη συμπαράσταση , αποδοχή , επικοινωνία και αλληλοβοήθεια μεταξύ μας, αντί να κοιτάμε πως θα πηδήξουμε απόψε και μετα θα χαθούμε!

Elementstv είπε...

"Έπρεπε, λοιπόν, να υπάρχει μεγαλύτερη συμπαράσταση , αποδοχή , επικοινωνία και αλληλοβοήθεια μεταξύ μας, αντί να κοιτάμε πως θα πηδήξουμε απόψε και μετα θα χαθούμε!" Σε αυτο συμφωνω απολυτα.Πρεπει να εχουμε συμπαρασταση και αλληλοβοηθεια μεταξυ μας,και ειδικα για τα νεα ατομα,τα οποια ερχονται σε ενα ιδιαιτερα σκληρο περιβαλλον αν δεν ειναι τυχεροι τουλαχιστον.Αλλα εχουμε τοσο πολυ τον φοβο μην χαρακτηριστουμε γκετο που οχι μονο δεν στηριζουμε τους ομοιους μας(ως προς σεξουαλικο προσανατολισμο τουλαχιστον)αλλα ειμαστε επιτηδες εχθρικοι μαζι τους για να μην χαρακτηριστουμε οτι γκετοποιουμαστε....Κριμα...Αλλα οπως λεει και ο Νot me ας εχουμε το δικαιωμα του γαμου και θα δουμε πως θα εξελιχθουν τα πραγματα.Ειμαι κατα 97% σιγουρος οτι θα καλυτερευσουν και οι σχεσεις αν περασει στην κοινωνια οτι παντρευονται και 2 αντρες ή 2 γυναικες.Και μονο το γεγονος οτι θα αλλαξει η παιδεια στα σχολεια(ουτοπικο αλλα μακαρι)θα αλλαξουν πολλα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι γιατί το Pride στο μυαλό των περισσοτέρων είναι συνδυασμένο με φτερά και πούπουλα;

suncitizen είπε...

Χμμμ Elementstv,
η επίθεση και η εχθρική στάση γίνεται ΚΑΙ από τους χαρακτηρισμένους συχνότατα. Πέρα από τους ομοφοβικούς που δείχνουν απέχθεια για να μην αποκαλυφθούν, υπάρχουν και οι φανεροί γκέι, που "χτυπούν" αυτούς που δε φαίνονται απο κόμπλεξ, ή για να εκτονώσουν τα άσχημα βιώματά τους. Για να δείξουν στην κοινωνία ότι ακόμα και κάποιοι που φαίνονται "σοβαροί" και "μετρημένοι" και αποτελούν πρότυπα, δε διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που οι κοινωνία αποκαλεί "κουνιστούς" και τους ειρωνεύεται.

Κύκνε
Δε σύνδεσα το pride me φτερά και πίπουλα. Απλά, όταν αυτα υπάρχουν, τελικά μόνο αυτό θα προβληθεί από το pride για να κάνει εντύπωση, σκάνδαλο και να "πουλήσει".
Έτσι, δίνεται η εικόνα ότι όποιο παιδί είναι gay ταυτίζεται με ακραίες συμπεριφορές και εμφανίσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά. Δεν το έλεγα για εσένα. Και εν μέρει συμφωνώ μαζί σου.

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Δεν υπάρχει ισονομία επειδή η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για πολλά πράγματα. Ο νομοθέτης δεν μπορεί να λειτουργεί ερήμην της κοινωνίας. Αν ψάχνουμε την κοινωνική αποδοχή και την ασφάλεια της θεσμοθετημένης οικογένειας για να μπορέσουμε να χτίσουμε μία σχέση τότε πραγματικά δεν ξέρω αν ψάχνουμε κάτι το ποιοτικό. Το να διατηρείτε μια σχέση μόνο από εξωτερικούς παράγοντες το θεωρώ χάσιμο χρόνου και όχι σχέση. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι γκέι. Γιατί έχω την ευκαιρία να χτίσω μία σχέση που αν κρατήσει θα κρατήσει όχι γιατί έχω παντρευτεί ή έχω παιδιά που πρέπει να τα αναθρέψω και να τα μεγαλώσω ή λόγο του κοινωνικού στάτους ή της κοινωνικής αποδοχής. Δεν θέλω η σχέση μου να καταντήσει μία ανώνυμη εταιρία όπως μου έχουν εκμυστηρευτεί οικογενειάρχες που από τους άλλους θεωρούνται κοινωνικά πετυχημένοι και πρότυπα οικογένειας. Από την άλλη είναι τα κόμπλεξ που στους γκέι είναι πιο έντονα και που δημιουργούν πολλά προβλήματα. Αυτό βέβαια είναι ένα πρόβλημα που αναπαράγετε από γενιά σε γενιά. Όχι φυσικά πως οι στρέιτ δεν έχουν κόμπλεξ. Απλά τα είναι άλλης υφής και έντασης. Πιστεύω πως τέτοιοι λόγοι είναι που κάνουν τα στρέιτ ζευγάρια να δημιουργούν πιο σταθερές σχέσεις μα όχι πιο ποιοτικές. Το γεγονός πως δεν υπάρχει ισονομία δικαιολογεί τις ανύπαρκτες γκέι σχέσεις, αλλά σε αυτήν την συνάφεια.

suncitizen είπε...

Σμέμνιε!
Είπες: " Αν ψάχνουμε την κοινωνική αποδοχή και την ασφάλεια της θεσμοθετημένης οικογένειας για να μπορέσουμε να χτίσουμε μία σχέση τότε πραγματικά δεν ξέρω αν ψάχνουμε κάτι το ποιοτικό."
Συμφωνώ. Είναι απλά μια δικαιολογία για να καλύψουμε την ανωριμότητά μας και να μη δουλέψουμε για να τη διορθώσουμε.

Είπες ακόμη:
"Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι γκέι. Γιατί έχω την ευκαιρία να χτίσω μία σχέση που αν κρατήσει θα κρατήσει όχι γιατί έχω παντρευτεί ή έχω παιδιά που πρέπει να τα αναθρέψω και να τα μεγαλώσω ή λόγο του κοινωνικού στάτους ή της κοινωνικής αποδοχής"
Προσωπικά, θεωρώ άτυχο τον εαυτό μου που είμαι γκέι, διότι δε μπορώ να έχω αυτές τις δυνατότητες που έχει ένας μέσος άντρας. Όπως, π.χ. οικογένεια, παιδιά κλπ. Επίσης, αισθάνομαι διπλά άτυχος που είμαι γκέι στην Ελλάδα για όλα τα προηγούμενα που ανέφερα στην ανάρτηση. Θα προτιμούσα αντί να υφίσταμαι τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά του κάθε διαταραγμένου Έλληνα γκέι, να διαβάζω τα παιδιά μου και να πηγαίνουμε μαζί σινεμά, εκδρομές, θέατρο, βόλτα. Είναι πιο υγειές.

dsquared είπε...

Βλέπετε να αλλάζει κάτι στην Ελληνική gay πραγματικότητα;

Edω δεν εχει αλλαξει τιποτα στην Ελληνικη str8 κοινωνια!

din

suncitizen είπε...

dsquared
Συμφωνώ μεν, αλλά για να αλλάξει κάτι, πρέπει καταρχήν να εντοπίζουμε το πρόβλημα και τα αίτιά του Στη συνέχεια χρειαζεται να κάνουμε κατάλληλες ενέργειες για να το λύσουμε.
Οι Έλληνες περιμένουν τη σωτηρία από κάποιο ηγέτη, από την ΕΕ, από κάποιο άλλο έξω από τον εαυτό τους, πιστεύοντας ότι φταίει το "σύστημα", "το κράτος" , "τα ξένα κέντρα", και οι συνομωσίες.
Έτσι, ο ύπνος συνεχίζεται και τα προβλήματα γιγαντώνονται. Το πρόβλημά μας ξεκινά από τη νοοτροπία και την απαιδευσία μας.
Αν αυτά δεν αλλάξουν, τότε μοιρολατρικά θα χάνουμε τις ζωές μας. Κι εμείς και οι επόμενες γενιές.

dsquared είπε...

Oi Ελληνες παραμενουν απολιτιστοι στην πλειοψηφια τους... αρα δεν προκειτε να δουμε ασπρη μερα.
Μαλιστα... μια λυση ειναι κα κλεισοτυμε σπιτια μας ή να κανουμε παρεα μεταξυ μας οι πολιτισμενοι.
din

suncitizen είπε...

χαχα din
όποιον και να ρωτήσεις πολιτισμένος νομίζει ότι είναι και οι άλλοι απολίτιστοι ;)))

dsquared είπε...

Αυτο ειναι αληθεια! Μαλλον γι αυτο παμε κατα διαολου, διοτι δεν εκπολιτιζονται οι απολιτιστοι νομιζοντας οτι ειναι οι πλεον πολιτισμενοι. Φαυλος κυκλος!
din

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Εσύ δηλαδή dsquared θεωρείς τον εαυτό σου πολιτισμένο; Γιατί κάποιος που εσύ θεωρείς απολίτιστο θα έλεγε πως εσύ είσαι ο απολίτιστος. Οπότε για να μην πάμε κατά διαόλου όπως λες πρέπει να δεχτείς ότι δεν είσαι πολιτισμένος και να εκπολιτιστείς από αυτόν που θωρείς τώρα απολίτιστο. Looooooooooool. Το θέμα δεν είναι ποιός είναι ο καλύτερος, πολιτισμένος, μορφωμένος κλπ αλλά το κατά πόσο διάθεση έχει ο καθένας από εμάς να καταλάβει τον άλλον. Φορέας κάποιου πολιτισμού είναι ο οποιοσδήποτε. Μην μπαίνουμε σε αξιολογικές συγκρίσεις πολιτισμών. Είναι άκρως επικίνδυνο. Και ο Χίτλερ θεωρούσε καλύτερο τον δικό του πολιτισμό. Ας κοιτάξει ο καθένας από μας να κατανοήσει τον πολιτισμό του άλλου, να τον σεβαστεί και τότε τα πράγματα ίσως γίνουν πιο ανθρώπινα.

suncitizen είπε...

Σωστό και αυτό που λες Ναϊτα!
Δηλαδή, κατανόηση και ανοχή στη διαφορετική άποψη - πολιτισμό.
Όμως στο σύγχρονο κόσμο ακόμα και οι καταφανώς λάθος απόψεις θεωρούνται οπως λες σεβαστές, θέμα για συζήτηση, μια διαφορετική άποψη.
Δεν υπάρχει μπούσουλας πια.
Ακόμα και αυτός που πιστεύει ότι κινούμενος προς Αφρική θα συναντήσει την Αμερική, αποτελεί μια "διαφορετική άποψη".
Δηλαδή η ελευθερία λόγου, έχει περάσει στον εγωισμό - ατομικισμό σε σημείο βλακείας, όπως βλέπεις από τον τρόπο που σκέφτονται αυτοί που περιγράφω στην ανάρτηση.
Το γεγονός ότι είναι απαίδευτοι , άσχετοι , ακαλιέργητοι δε σημαίνει ότι είναι μία ακόμα εναλλακτική άποψη, ένας εναλλακτικός πολιτισμός. Είναι μία λάθος φιλοσοφία, με καταστρεπτικά αποτελέσματα και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό και το αλλάξουν, τόσο καλύτερα γι αυτούς, για μας , για όλους.
ΆΛλο δεν έχει!

dsquared είπε...

@Σμενιος
Ο πολιτισμενος μπορει να ειναι αμορφωτος. Οπως σωστα ειπες ο πολιτισμος εχει να κανει με τον σεβασμο του συνανθρωπου σου.
Αυτο ειναι το κακο με τους πολιτες αυτης της χωρας, οτι στην πλειοψηφια τους ειναι παρτακιδες.
din

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Είμαι str8 οπότε δεν καταλαβαίνω τα προβλήματα των gays. Από την άλλη είμαι 100% υπέρ των ίδιων δικαιωμάτων με εμάς, όπως είναι ο γάμος.

suncitizen είπε...

Καμία αντίρρηση περί ίσων δικαιωμάτων.
Το θέμα είανι να γίνουμε ικανοί να τα ζήσουμε αυτά τα δικαιώματα...

sunlight είπε...

pes ta re file!pesta!

Κώστας είπε...

Συμφωνώ με το ποστ, αν και διαφωνώ με πολλά που ειπώθηκαν στα σχόλια.. Δυστυχώς γράφτηκαν τόσα πολλά που δεν μπορώ να αναφερθώ εκτενώς.

Πάντως στο νούμερο "4. Τρελά Κόμπλεξ" εγώ θα έγραφα δίπλα και "Ψυχολογικά". Όλα αυτά τα κόμπλεξ που λες περνάνε στον άνθρωπο από την παιδική του ηλικία και "ποτίζει" τόσο βαθιά από τις προκαταλήψεις και φοβίες του περιβάλλοντος του που δυστυχώς το πιο πιθανό είναι να τις κουβαλάει για μια ζωή και να διέπουν τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά του.

Και για το 7, αυτό προέρχεται συνήθως από μια συγκεκριμένη νοοτροπία, ότι όλα πρέπει να 'ναι εύκολα, απλά και γρήγορα (όπως μια παλιά ατάκα περιοδικού), αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο και πάμε στον επόμενο..