Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Μεσαίωνας Νο 2 Η μεγάλη ανατριχίλα....



Μετά τις αναχρονιστικές, όσο και επικίνδυνες, δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου 16ου, για το ρόλο του προφυλακτικού στη μετάδοση του ιου HIV, έρχεται και μια πρωτοφανής απόφαση από τον Άρειο Πάγο, να μας δείξει ότι πλέον η ιατρική δεν έχει λόγο στις ασθένειες και τη μετάδοσή τους, αλλά η θρησκεία, οι δεισιδαιμονίες, οι προλήψεις και ο όχλος!






Μόλις κάποιοι εργαζομενοι έμαθαν ότι ένας συνάδελφός τους είναι οροθετικός, ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν την απόλυσή του, φοβούμενοι ότι θα κολήσουν!!!
Αρχικά, το αίτημα κρίθηκε καταχρηστικό και ο οροθετικός δικαιώθηκε. Όμως μετά από προσφυγή των εργαζομένων στον Άρειο Πάγο, δικαιώθηκαν εκείνοι!

Ορίστε και τα link:




Ξέρετε ουσιαστικά τη σημαίνει αυτό, σε συνδιασμό με τη θέση του Πάπα για το προφυλακτικό; Φοβάμαι ότι πρόκειται για την επιστροφή του Μεσαίωνα από την πίσω πόρτα... Κι αυτό, γιατί πρϋπόθεση για την είσοδο στο μεσαίωνα, είναι η αδιαφορία προς τον ορθό λόγο! Όταν οι αποδείξεις τις επιστήμης μας αφήνουν αδιάφορους, όταν το προφανές δε μας πείθει, τότε δάσκαλός μας γίνεται η άγνοια, οι προλήψεις, οι δεισιδαιμονίες, η αμορφωσιά.




Αντί το κράτος να στείλει ένα λοιμωξιολόγο να μιλήσει στους εγαζόμενους για το AIDS, υιοθέτησε τους ενστικτώδεις πρωτόγονους φόβους τους! Με δυο λόγια, τους νομιμοποίησε! Τους δικαίωσε! Το μήνυμα που περνάει έτσι, είναι ότι τελικά, έφόσον τους δικαιώνει ο Άρειος Πάγος, μάλλον κάπου έχουν δίκιο! Ίσως και να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης! Γιατί να μην ακολουθήσουν κι άλλοι; Γιατί να μην καταλήξουμε αναίτια στην κοινωνική απομόνωση των οροθετικών;





Είναι τραγικό τον 21ο αιώνα ο κόσμος να είναι τοσο απαίδευτος και αμόρφωτος!

Είναι τραγικό σήμερα να μας διοικούν οι φοβίες μας, οι προλήψεις μας και η αμορφωιά μας! Δεν υπάρχει δικαιολογία πια!

Σταματείστε το! Είναι απάνθρωπο! Θα το βρούμε μπροστά μας!

Θα το πληρώσουμε ακριβά!




18 σχόλια:

apparos είπε...

το πληρώνουμε, κάποιοι όμως είναι βολεμένοι! :P
καλή σου μέρα!

life_traveller είπε...

Απαράδεκτες μεσαιωνικές τακτικές... υποτίθεται η ελληνική νομολογία και τα δικαστηριά μας πάντα εξέδιδαν προοδευτικές αποφάσεις! Τι να έγινε άραγε!

P.s Η πρόσβαση στο blog σου δεν είναι πάντα εύκολη... συχνά -δεν ξέρω γιατί- το μπλοκάρει το σύστημα!

suncitizen είπε...

life traveler,
φαίνεται κάποιοι εγκάθετοι θέλουν να καταπνίξουν τη φωνή του suncitizen, επειδή λέει αλήθειες που πονάνε... ;)))
Φοβάμαι ότι άλλαξαν οι εποχές και πήγαν προς τα πίσω...

καλημέρα άππαρε!

THANOS είπε...

Η βλακεία είτε καθολική είτε ελληνορθόδοξη, δεν έχει πλέον όρια

suncitizen είπε...

Θάνε,
πέρα από τη θρησκευτική αυθαιρεσία,
τώρα πλέον προστίθεται και η νομική.
Παιδί ήμουν ακόμα τα 80s που μας εξηγούσαν από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, περιοδικά, σχολεία κλπ πως μεταδίδεται το aids...
20 χρόνια μετά λέμε ΑΚΟΜΑ ασυναρτησίες γύρω από ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;

Owain Glyndwr είπε...

Όταν είδα την είδηση αυτή πραγματικά έφριξα και έφριξα για όλους τόσο για τους συν"αδέλφους" του φορέα όσο και για την εργοδοσία αλλά κυρίως για το σκεπτικό του Αρείου Πάγου!Το διαβάσατε;σε αφήνει άφωνο!άραγε να άφησαν τον καημένο να παραστεί στη δίκη ή φοβίθηκαν μην τους κολλήσει;το σκεπτικό τους είναι αδιανόητο,εύχομαι μόνο να έχει το κουράγιο το θύμα (γιατί περί θύματος πρόκειται) να πάει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Το μόνο που σκέφτομαι και με καθησυχάζει κάπως είναι ότι και οι Αρεοπαγίτες και φυσικά κι ο Πάπας είναι ραμολιμέντα΄,από την άλλη το ζήτημα του AIDS είναι τόσο απλό που δεν θα έπρεπε να υπάρχει άνθρωπος που να μιλά και να πράττει όπως αυτοί,αλλά και ραμολιμέντα που είναι πάλι πρόκειται για πολύ μορφωμένα άτομα και δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω.
Βέβαια suncitizen από την άλλη είναι υπερβολικό αυτό που γράφεις για πισωγυρίσματα,εγώ πιστεύω πως πρόκειται για δύο μεμονομένα περιστατικά που σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται μεταξύ τους.
Φίλτατε Θάνο τι σχέσει έχουν οι δικαστές με την ορθοδοξία (το έλληνο- αφορά μόνο το τυπικό και όχι κάτι άλλο όπως και το ρώμαιο-);να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.Άν ήταν πιστοί ορθόδοξοι και όχι ιδεοληπτικοί φανατικοί τέτοια απόφαση δεν θα έπαιρναν.

THANOS είπε...

γιατι, εχουν διαφορα οι πιστοί ορθόδοξοι με τους ιδεοληπτικούς φανατικούς?????????????????????
Στη Λαρισα ζω, όχι στην Ταιβάν, εδώ που ο θεολόγος μου στο λύκειο εβαλε καπνογόνο στην εικόνα της Παναγίας.... Πήξαμε στους παντός είδους φιλήσυχους μουντζαχεντιν, μην μας την μπαίνεις κι από πάνω.
Οι πιστοί ορθόδοξοι είναι οι σύγχρονοι Φαρισαίοι, κάκιστοι και τιμητές των πάντων και οι μέγιστοι των ρατσιστών, μόνο και μόνο γιατί θεωρούν εαυτούς εκλεκτούς.-

THANOS είπε...

και να θυμίσω πως οι πιστοί ορθόδοξοι θεωρούν το σεξ το μη προοριζόμενο για τεκνοποίηση αμαρτία, εξ ου και οι κουνέλες με τις μαντίλες και τα 10 παιδιά έκαστη και όλα ω του θαύματος βολεμένα. αμήν.

suncitizen είπε...

Owain, όταν για τόσο σημαντικά ζητήματα, από τόσο υπεύθυνα χείλη ακούγονται τόσο επιπόλαια, αβάσιμα και αντιεπιστημονικά πράγματα, τότε ναι, τολμώ να πω ότι ο τρόπος σκέψης της κοινωνίας γυρίζει σταδιακά στο μεσαίωνα, εφόσον δεν ξεσηκώνονται και οι πέτρες και τα δεχόμαστε αμίλητοι και αδιάφοροι...

Θανε ο θεολόγος σου άναβε καπνογόνα στην εικόνα της παναγίας;;; Ταλιμπάν είναι αυτός ή Χούλιγκαν; :))) Ακου καπνογόνο!
Πρώτη φορά το ακούω...
Δεν έχεις άδικο για τη θέση κάποιων συντηρητικών περι σεξ μόνο για τεκνοποιία... Όμως ο απ. Παύλος εχει δηλώσει «Mη αποστερείτε αλλήλους, ει μη τι αν εκ συμφώνου προς καιρόν, ίνα σχολάζητε τη νηστεία και τη προσευχή και πάλιν επί το αυτό συνέρχεσθε, ίνα μη πειράζη υμάς ο Σατανάς διά την ακρασίαν υμών. Tούτο δε λέγω κατά συγγνώμην, ου κατ' επιταγήν». Α' Κορ. ζ', 5-6.
Που σημαίνει κοντολογίς ότι να κάνετε σεξ για να μη σας "πειράζει ο Σατανάς" δηλαδή να μην αναγκαστείτε να πάτε με άλλο/η λόγω σεξουαλικής πείνας!
Τώρα τι λέει ο κάθε παπάς δεν έχει καμία σημασία...

THANOS είπε...

αφού τιμάς τον Απόστολο Παύλο, να δεχτείς και τα περι αρσενοκοιτίας... όλο το πακέτο, όχι ό,τι βολεύει μόνο....

suncitizen είπε...

Θανε! έχω γράψει ειδικό σχόλιο επ αυτού. Δες :
http://suncitizen.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

THANOS είπε...

αχ ρε φίλε, να σαι καλά, ανακουφίστηκα τώρα που βεβαιώθηκα ότι θα παρω και τον πρώην γαμπρό μου (Bill) στην κόλαση... εμπίπτει στις κατηγορίες περί πλεονέκτη και άρπαγα... :)))

suncitizen είπε...

Θάνε! Υπάρχει σχέδιο σωτηρίας για όλους. Όχι πάντα με τον τρόπο που φανταζόμαστε και περιμένουμε... Όχι πάντα με τον απλοϊκό τρόπο που βολεύει τους άνθρωπους της θρησκείας και της εκκλησίας. Το μόνο που μπορεί να σταματίσει τη σωρηρία είναι ο εγωισμός. Μάτια και αυτιά ανοιχτά λοιπόν. Ακόμα και αν δεν πιστεύεις, η πιο τίμια απάντηση είναι αυτή που είπε ο Σωκράτης: " Εν οιδα ότι ουδέν οιδα!"

mahler76 είπε...

πραγματικά φοβερή υπόθεση.

Zaphod είπε...

Που πάμε ρεεεεεε

suncitizen είπε...

Που πάμε δε λες τίποτα zaphod.
Αυτά τα λάθη είναι ασυγχώρητα στον αιώνα της επιστήμης!

alterego είπε...

Συνγχαρητηρια για αυτη σου την αναρτηση φιλε μου.
Βιωσα τους φοβους απο αυτην την προκαταληψη μεσα απο ενα πολυ δικο μου ατομο που τωρα πια δεν ειναι μαζι μας. Ολοι πρεπει να βαλουμε ενα χερακι για να σταματησει επιτελους αυτος ο νεος μεσαιωνας

suncitizen είπε...

alterego
λυπάμαι για το άτομο που έχασες.
Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι η παιδεία. Να ακούγεται η άποψη της επιστήμης σε θέματα που αφορούν την επιστήμη.
Πάει και τελείωσε!