Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

Έλληνες gay


Είμαι γύρω στα 35 . Είμαι gay. Ζω καθημερινά την Ελληνική πραγματικότητα.
Δε θέλω να αναφερθώ στη στάση των str8 απέναντι στους gay, διότι δεν το κρίνω σκόπιμο.
Όποια κι αν είναι τους κατανοώ. Το διαφορετικό ξενίζει, η άγνοια προκαλεί δέος και φοβίζει.
Έτσι, λοιπόν, οι str8 ζώντας συχνά στις νευρώσεις και τις παροπίδες τους, αρνούνυαι να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα. Εκείνο, όμως, που μου κάνει εντύπωση είναι η νοοτροπία του Έλληνα gay.
Πρόκειται για άτομα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν με 1 night stands.
Μπορούν να σε γνωρίζουν απόψε, να ενθουσιαστούν να κάνετε σεξ, ίσως και προσωρινά να σε αγαπήσουν, πολύ σύντομα όμως θα παρατηρήσεις ότι εξαφανίζονται χωρίς να δώσουν καμία λογική εξήγηση. Θα τους συναντήσεις να ψάχνονται πάλι, συχνά να παραπονιούνται που είναι μόνοι, που κανείς δεν τους αγαπά κλπ. Και αυτή η ιστορία , συχνά, συνεχίζεται για πάντα.
Ένα gay αγόρι μόλις αρχίσει τις ερωτικές του εξερευνήσεις, περνάει από αυτή ακριβώς τη διαδικασία. Σύντομα, λοιπόν, αχρηστεύεται συναισθηματικά, αφού θα πληγωθεί πολλές φορές και θα δει την ευτυχία στην οποία πίστεψε , να καταρρέει κάθε φορά σα χάρτινος πύργος. Επόμενη φάση είναι να υψώσει τείχος και να φυλακίσει τα συναισθήματά του, προκειμένου να αποφύγει τις ψεύτικες αγάπες. Έτσι, πολύ απλά, καλύπτει τις βασικές βιολογικές του ανάγκες και τίποτα παραπάνω. Και γίνεται άλλο ένα μέρος και αυτό το αγόρι της νοσηρής αυτής στάσης ζωής.






Πρόκειται για μια ζωή την οποία ο gay έπρεπε να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Κι αυτό, γιατί ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αλλά και διότι δεν είναι υγιής για το συναισθηματικό κόσμο και την ψυχική ισορροπία του ατόμου.
Ποια είναι τα αίτια; Πιστεύω, καταρχήν, πως αν κανείς δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του και δεν εχει αποδεχθεί αυτό που είναι, τότε είναι αδύνατο να σχεδιάσει οτιδήποτε στη ζωή του. Όταν ,λοιπόν, έρχεται ένας άνθρωπος και ζητάει σχέση, υπενθυμίζει συνεχώς την gay κατάσταση που ενοχλεί εκείνους που δεν την έχουν αποδεχθεί στον εαυτό τους.
Αισθάνονται , λοιπόν, εγκλωβισμένοι σε μια κακή κατάσταση. Χρειάζονται να απαλλαγούν από αυτή, να ηρεμήσουν ,να χαλαρώσουν, να ξεχάσουν! Κι έτσι, χωρίζουν. Σύντομα, πάλι θέλουν σεξ και ενίοτε και συναισθηματική κάλυψη οπότε ο κύκλος συνεχίζεται...







Προφανώς, πρόκειται για ανωριμότητα και πρωτίστως για έλλειψη παιδείας. Παράμετροι που έχουν και άλλο ένα σύμπτωμα. Την τελειομανία! Όλοι πιστεύουν ότι τους αναλογεί το τέλειο σώμα και μπορούν να το έχουν. Έτσι, δεν ασχολούνται με αξιόλογα παιδιά που δεν είναι τόσο 'fit gym muscled and very goodlooking' όπως αυτοί που βλέπουν στις τσόντες και τα περιοδικά. Ακούγεται σαν παιδική σκέψη; Είναι! Μα ας δει μέσα του ο κάθε gay που είναι μόνος και ας ελέγξει αν πέφτω έξω. Τα κριτήρια επιλογής στις gay σχέσεις είναι σχεδόν αποκλειστικά σωματικά - εμφανισιακά . Γι αυτό και οι σχέσεις είναι ρηχές.
Πάντα και παντού θα υπάρχει ο ωραιότερος από τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Όμως, η μόνη λύση για μια βιώσιμη και ανθρώπινη σχέση είναι να βάλουμε ως στόχο το να έχουμε αυτή τη σχέση....

11 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Kαλώς όρισες στον κόσμο μας!!!

Καλή αρχή ...

suncitizen είπε...

Pavle den eimai neos sto xwro.
Aplws de fobamai na pw ta aytonoita.

Ανώνυμος είπε...

epeses mesa.poli oreo

suncitizen είπε...

ευχαριστώ ανύνυμε.
Το θέμα, όμως, δεν είναι αν έπεσα μέσα, μα αν θα φτιάξουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Hi sun
me ekfrazeis se megalo bathmo me auti soy tin kataxwrisi oso kai tin epomeni. Diabazontes tes, einai sa na diabazw ti dikia mou istoria..Einai megali i piesi kai to agxos pou niwthei kaneis se auti ti thesi.. Alla ti mporei na ginei? i mallon, auto einai gnwsto..., en telei pws mporei kaneis na kseperasei tis anastoles kai tis fobies tou...???

Cinestef είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις, φίλε Suncitizen.
Νομίζω ότι σαν αρχή, πρέπει, όπως λες, να τα βρει κανείς πρώτα με τον εαυτό του, είτε είναι γκέι είτε στρέιτ.
Επίσης, σε οποιονδήποτε ερωτικό προσανατολισμό, όταν κάποιος ή κάποια είναι με τον άνθρωπό του, πάντα, μα πάντα, ο "ξέρεις ποιος" θα βάλει το πόδι του, και ένας πιο "όμορφος" ή "όμορφη" θα βρεθεί στο διάβα τους. Τότε, ή ο άνθρωπός σου παίρνει πόδι, είτε εσύ, και ο ένας από τους δυο πάει με τον/την "όμορφο/η" για [πάντα] ένα μικρό διάστημα, και μια σχέση που ίσως να χτίστηκε με πολύ κόπο, πάει κατά "ξέρεις ποιου."
Που πάει να πει ότι, είτε ο άνθρωπός μας είναι ένας Άδωνις ή μια Αφροδίτη, είτε ο Κουασιμόδο ή η Κακιά Μάγισσα της Δύσης, το σημαντικό είναι η αγάπη που του δίνουμε και μας δίνει.
Η απληστία είναι που κάνει τον άνθρωπο να μην βρίσκει ποτέ αυτό που ψάχνει και στο τέλος να παραμένει μόνος και να φεύγει μετά από χρόνια άδειος, δυσαρεστημένος και πικραμένος.
Τέλος!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΠΙ 14 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ. ΜΕ ''ΠΡΟΔΟΣΕ'' ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα
ειμαι γυναικα και ειμαι str8. λογω επαγγελματος ομως μπαινω σε πολλα sites, ετσι ανακαλυψα και αυτο. δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω και να καταλαβαινω απολυτα το πως αισθανεστε αλλα σιγουρα αυτο που καταλαβαινω ειναι ποση πιεση σας ασκειται.ποτε μου δεν καταλαβα γιατι πρεπει να διαχωριζονται οι ανθρωποι συμφωνα με τις προτιμησεις τους. καπνιστες - μη καπνιστες. χορτοφαγοι - μη χορτοφαγοι. str8 - gay. οτι ειναι εναντια στην προτιμηση των πολλων αυτοματως γινεται απαγορευμενο,ξενο,περιεργο. πως μπορουμε τοτε να μιλαμε για δημοκρατικα καθεστωτα και ολες αυτες οι αηδιες που μας τις πασσαρουν μονο και μονο για να πιστευουμε οτι ζουμε σε εναν πολιτισμενο κοσμο. προς τι ολη αυτη η κατακραυγη? το τι κανει ο καθενας στο κρεβατι του δεν αφορα κανεναν αλλον παρα μονο τον ιδιο και τον συντροφο του.εχουν καταντησει,το πιο ομορφο,το πιο αγνο πραγμα πανω σε αυτον τον κοσμο,τον ερωτα,μια αισχρη εννοια.ο ερωτας δεν χανει την σημασια του και την σημαντικοτητα του οταν συμβαινει αναμεσα σε ανθρωπους του ιδιου φυλου. το συναισθημα δεν παυει να ειναι το ιδιο.οι πεταλουδες στο στηθος δεν κανουν διακρισεις.οι ανθρωποι κανουν. ελπιζω ομως τα παιδια μας και τα παιδια των παιδιων μας να μην εχουν τις ιδιες αντιληψεις και την ιδια νοοτροποια.. μηπως τελικα καποια στιγμη δουμε αυτην την κοινωνια να απαλασσεται απο τα ταμπου και τις προκαταληψεις και αρχισει να ζει πραγματικα. η ζωη ειναι τοσο ομορφη μα τοσο τοσο μικρη. ειναι κριμα να την σπαταλαμε αδικα και οχι να την ζουμε.
συγνωμη για αυτην μου την παρεμβαση αλλα δεν αντεχω τις αδικιες.μου εχουν κανει πολλες και ξερω πως ειναι. και παλι συγνωμη

Ανώνυμος είπε...

Geia sas.eimai 26x kai eimai apo eparxiaki polh.diavazwntas to arthro sou einai san na diavazw ena megalo meros thns zwhs mou.H kleisth koinwnia edw pou menw oi lekseis twn anthrwpwn me exoun fovisei arketa wste na mporesw na kanw kati kai exw kourastei psyxologika.Me mikra deila vhmata prospathw na kanw kapoies kiniseis alla peftoun sto keno.Den kserw an tha vrw kapoion apo thn polh pou eimai.sigoura den tha vrw sxeseis apo megaloupoleis.Oloi fovountai thn apostash kai prostateuontai apo thn ametrhth efimerh agapi pou mporoun na vroun ekei pou menoun aplws vgainwntas eksw apo to spiti tous.Den exw noiwsei syntrofiki agapi pote me apotelesma olo auto na mou vgainei se morfh katathlipsisDen kserw an aksizei na prospathisw h aplws na perimenw gia to tpt.euxaristw,eixa anagh na pw kati estw kai an auta pou eipa einai dedomenes vlakeies.

suncitizen είπε...

Ανώνυμε με τη 14 χρονη σχέση.
Το νούμερο είναι μυθικό για τα δεδομένα των γκέι σχέσεων στην ελλάδα. Να είσαι ευτυχισμένος που έζησες μια τόσο μακρά σχέση και να μη λές τίποτα! :)

Ανώνυμη.
Πράγματι, ο έρωτας έχει φυλακιστεί σε πρέπει και σε μη με αποτέλσμα τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι να ζούν μέσα σε ένα ψέμα, με όποιες επιπτώσεις στη ζωή τους.

Ανώνυμε 26 χ
συνηθίζω να λέω gay εκτός Αθήνας = str8. Δηλαδή, ότι αποκλείεται να ζήσει γκέι ζωή και εμφανίζεται συμβατικά ως στρέιτ.Οπότε αποφάσισε ποιο μοντέλο ζωής θέλεις και ψάξε το κατάλληλο περιβάλλον να το ζήσεις... Δικό σου θέμα είναι. ¨οχι της κοινωνίας.

gay monos psaxnei (athina) είπε...

to onoma ta leei ola..entos athinas sthn kardia tou ratsismou, tou ekfovismou akoma kai tou ksulodarmou. ean kaneis thelei na erthei se epafh e-mail sto blue.skies69@hotmail.com