Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Γιατί πρέπει οι gay να ζουν ελεύθερα...






Η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα έπρεπε να είναι τόσο αυτονόητη, όσο και στο ερώτημα "γιατί πρέπει οι άνθρωποι να ζουν ελεύθερα;"
Παρόλα αυτά, μια σημαντική μερίδα ανθρώπων αηδιάζει στη θέα μιας gay σχέσης. Πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να απομονώνεται, να αποθαρρύνεται και να ζουν οι gay μέσα στην περιφρόνηση της κοινωνίας, διότι δεν πιστεύουν στις "υγιείς" αρχές της οικογένειας κλπ.
Ευαγγελίζονται, μάλιστα, καθεστώτα που οι gay υφίστανται καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και υποστηρίζουν πως η κοινωνία σήμερα τους κάνει χάρη που δεν τους κάνει να έχουν κυρώσεις γι αυτό που είναι.

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τη λογική των ηθικολόγων και ας φανταστούμε μία κοινωνία όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οι gay έχουν εξοντωτικές κυρώσεις. Σύντομα -αν όχι αμέσως- όσοι είναι gay θα αρνηθούν επίσημα αυτό που είναι και θα υποδηθούν τον καλό και σεβάσμιο άντρα της ηθικής κοινωνίας που έγινε κατεστημένο. Σε ένα τέτοιο καθεστώς, ένας αξιοπρεπής και αξιοσέβαστος κύριος οφείλει να παντρεύεται για να απαλλαγεί από οποιαδήποτε αμφιβολία και στιγματισμό.

Αυτομάτως, λοιπόν, η κίνηση αυτή των ηθικολόγων τους γυρίζει μπούμεραγκ. Κι αυτό , γιατί ένας άνδρας που δεν αγαπά γυναίκες θα πλησιάσει -με καλό σκοπό πάντα- την κόρη, την αδελφή, τη μητέρα τους κλπ.

Ψεύτικος γάμος, συμβατική αγάπη, κήβδιλη σχέση. Με μια λέξη τραγωδία! Μια ζωή χαμένη! Ή καλύτερα πολλές ζωές χαμένες. Του πατέρα, της μητέρας, των παιδιών, όλων! Για να μην αναφέρουμε τα άπειρα προβλήματα που θα διοχετευτούν στα παιδιά από ένα πατέρα που δεν τα αγάπησε, ούτε και τα ήθελε ποτέ! Αυτό είναι το λιγότερο, γιατί ενδέχεται ο πατέρας να μην αντέξει και να αρχίσει και πάλι τις gay επαφές και "έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης!"

Όλα αυτά που λέγονται εδώ έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλα φαίνεται όχι αρκετές ώστε να ανοίξουν τα μάτια και το μυαλό εκείνων που αρνούνται να πιστέψουν πως η φύση δεν είναι απλά το κουτάκι που έχουν μέσα στο μυαλό τους, ούτε μια αλάνθαστα επαναλαμβανόμενη ρουτίνα που γεννά συνεχώς πανομοιότυπα μοντέλα, αλλά έχει ποικιλομορφία και διαφορετικότητα. Και αυτή η διαφορετικότητα πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα. Αυτή η ελευθερία στην ουσία είναι που θα προστατέψει την οικογένεια και όχι η επιβολή μιας ψεύτικης ετεροφυλοφιλικής σχέσης με το στανιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: