Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Περί... παιδείας , pride και θεματικής εβδομάδας...

Όλα, λοιπόν, είναι θέμα παιδείας...
Χμμ...
Φοβάμαι ότι το γκέι κίνημα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι...
Μέχρι στιγμής καλά τα έλεγε. Και είχε κερδίσει τη συμπάθεια αρκετών.
Τώρα όμως αυτό που ακούω με προβληματίζει πολύ.
Σαφώς και πρέπει να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός, η ομοφοβία κλπ.
Σαφώς και πρέπει  όλοι να σεβόμαστε τον οποιονδήποτε. Όχι μόνο τους γκέι, ή τις λεσβίες ή τους straight...

Αλλά αυτό το ότι θα επιλέγεις το φύλο σου ακούγεται ανόητο όσο και επικίνδυνο για το γκέι κίνημα.
Το έχω γράψει και στο παρελθόν.
Θέτω μερικά απλά ερωτήματα για να αποδείξω πόσο άκυρη είναι η "επιλογή" του φύλου:
Επιλογή σημαίνει  ότι διαλέγω κάτι ανάμεσα σε πολλά ισοπίθανα που θα μπορούσα να είχα διαλέξει εξίσου.
Για παράδειγμα, θα μπορούσα να πάω διακοπές στη Σάμο, όσο και στη Νάξο. Επιλέγω, όμως, τη Σάμο, διότι είναι μεγαλύτερο νησί, με περισσότερο πράσινο.
Όμως επιλέγω τι μου αρέσει; Δηλαδή τρελαίνομαι για άντρες και εξίσου για γυναίκες και τελικά επιλέγω άντρες επειδη είναι , για παράδειγμα, λιγότερο πολύπλοκοι στη σκέψη από τις γυναίκες;
Αυτό είναι ο γκέι και η λεσβία;

Ή μήπως γκέι σημαίνει ότι καίγομαι για το αντρικό κορμί, ενώ οι γυναίκες με αφήνουν παγερά αδιάφορο σεξουαλικά; Τότε έχω επιλογή; Αν όχι, ποιό ακριβώς φύλο να διαλέξω; Ποιά επιλογή έχω;
Φοβάμαι, λοιπόν, ότι στο θέμα του σεξ οι επιλογές - αν υπάρχουν- είναι απειροελάχιστες.
Για μένα, ο άνθρωπος μεγαλώνει και συνειδητοποιεί τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό. Και ειδικά ο άντρας μπορεί να έχει στύση με κάτι που τον ερεθίζει σεξουαλικά, ενώ αν δεν ερεθίζεται, είναι ξεκάθαρο και  παρουσιάζει λειτουργικό πρόβλημα. Πως θα γίνει σεξ χωρίς στύση;
Και βέβαια, αν θεωρήσουμε  ότι επιλέγεις το φύλο σου, οι αντίπαλοι των γκέι θα αναρωτηθουν: "Αφού όλα τα φύλα είναι το ίδιο επιλέξιμα, γιατί οι γκέι να μην επιλέγουν γυναίκες, αφού άντρες και γυναίκες είναι ίδιοι;"
Ερώτημα το ίδιο ηλίθιο όσο και η άποψη ότι επιλέγεις το φύλο σου.
Απεναντίας, πιστεύω ότι οι γκέι θα είναι καλύτερο να επιμείνουν να διεκδικούν το σεβασμό από όλους, διότι αυτο είναι και άλλο δεν έχει. Επιλογές δεν υπάρχουν στο τι μου αρέσει.
Όχι όμως με καρναβαλίστικες παρελάσεις που τους παρουσιάζουν σαν καρικατούρες. Ό,τι δινεις - παιρνεις. Καρνάβαλος εμφανίζεσαι; Μετά μη διαμαρτύρεσαι που οι άλλοι σε παίρνουν στο ψιλό και στο δούλεμα.
Αλλά η αμφισβήτηση των φύλων οδηγεί στην υπόνοια ότι οι γκέι "συνομωτούν" εναντίων της κοινωνίας, για να αλώσουν τα χρηστά ήθη, την οικογένεια κλπ κλπ κλπ.
Και φυσικά, επιμένω ότι οι γκέι έχουν τεράστιο δρόμο να διανύσουν μόνοι τους, πριν φτάσουν να διεκδικούν από τους άλλους την ευτυχία τους. Δηλαδή,  ο τρόπος που φέρονται ο ένας προς τον άλλο, αλλά και η νοοτροπία τους, ο τρόπος σκέψης, οι επιδιώξεις τους κλπ, παραμένουν ακόμα  σε απαράδεκτη και προβληματική κατάσταση. Αν δε φτιάξει αυτό, όσα δικαιώματα και αν κερδίσουν, είναι  μάταια και τίποτα δε θα αλλάξει στη ζωή τους.
Προσωπικά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ,στην Ελλάδα τουλάχιστον, Νο1 εχθρός του γκέι, το μυαλό του. Νο2 Εχθρός του γκέι, ο άλλος γκέι. Όλα τα άλλα που αναφέρονται στα συνθήματα, είναι σε αμελητέο ποσοστό προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: