Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Λαϊκισμού Συνέχεια...



H παραπάνω χιουμοριστική εικόνα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι οι Γάλλοι έχουν ξεσηκωθεί για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ οι Έλληνες κοιμούνται αν και τα δικαιώματά τους έχουν καταπατηθεί βάναυσα.

 Καλό είναι να υπενθυμίσει κανείς ότι οι Έλληνες, πολεμώντας για τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματά τους,  ανέτρεψαν πολλές φορές τις κυβερνήσεις τους, αντιδρώντας στα μέτρα. Εκμηδένισαν κόμματα και ανέδειξαν άλλα που ήταν ανύπαρκτα ή μικρά. Επίσης, έκαναν πάμπολλες διαδηλώσεις με το λεγόμενο κίνημα των "αγανακτισμένων". Έκαναν πάμπολλες απεργίες, πορείες, διαμαρτυρίες. Συχνά, έγιναν και βίαια επεισόδια.

Δυστυχώς, όμως, η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και δε μπορεί μόνη της να ανατρέψει τη Γερμανική κατοχή που σκιάζει την Ευρώπη και επιβάλλει τη λιτότητα! Έπεσε μαχόμενη όπως το 1940.

Θέλω, λοιπόν, να μου απαντήσουν οι Γάλλοι και εν γένει οι Ευρωπαίοι.. Πόσες κυβερνήσεις ανέτρεψαν; Τι έκαναν όταν πολεμούσαν οι Έλληνες για τα δικαιώματά τους; Εγώ είδα όλους σχεδόν να συντάσσονται με το Σόιμπλε και να παραδίδουν τελικά στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα ογκώδες βιβλίο με το πως θα συντελεστεί τεχνικά το GREXIT.

Οι Έλληνες δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Απόκαμαν πια. Είναι υπό κατοχή.
Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, η δεύτερη στην Ευρώπη. Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι ο Γαλλικός λαός αντιδρά. Δεν ξέρω, όμως, αν θα νικήσει τη Γερμανική κυριαρχία.  Θα δείξει...

Δε δέχομαι, πάντως, ότι ο Ελληνικός λαός   κοιμήθηκε γενικότερα.  Αυτό είναι λαϊκισμός. Και είναι ο λαϊκισμός που μας έφερε εδώ, πιστεύοντας ότι θα πετύχουμε κάτι αντιδρώντας επαναστατικά. Αυτό που κερδίσαμε τελικά, ήταν ένα νέο μνημόνιο, capital controls, αύξηση φόρων και περισσότερη φτώχεια. Μακάρι οι Γάλλοι να είναι πιο τυχεροί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: