Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Παιδικό ερώτημα...

ΑΚούγοντας όλα αυτά περί των παρεμβάσεων του Δ.Ν.Τ.
παρατηρώ ότι επιβάλλει πάντα αυστηρά μέτρα λιτότητας
που οδηγούν στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, των νέων μέτρων λιτότητας κ.ο.κ.

Το αποτέλεσμα είναι συνήθως είτε η αναπόφευκτη χρεωκοπία της χώρας, είτε η αποχώρησή της από το ΔΝΤ και η ενσωμάτωσή της στους λεγόμενους BRICs (Brasli Russia India China) που έχουν άλλο σύστημα.

Το παιδικό ερώτημα είναι ότι ΟΚ! Αφού βλέπει το ΔΝΤ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δε δουλεύει αυτό το μοτίβο, γιατί το συνεχίζει; Γιατί δε βάζει τους τεχνοκράτες του να σκεφτούν κάτι πιο έξυπνο και παραγωγικό; Τα λεφτά του δίνει! Δεν τα λυπάται; Αν συνεχίζει έτσι, θα δημιουργηθεί νέα παγκόσμια φούσκα και κατάρρευση.

Κατά τα άλλα, χτες άκουσα ότι οι Αμερικάνοι πρότειναν να μη δανείζουν χώρες με χρέος μεγαλύτερο από ένα % ποσοστό του ΑΕΠ.
Πάντως ακούγεται ηλίθια η τακτική του ΔΝΤ.
Τι να πω;

6 σχόλια:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αλλά κι οι Κυβερνήσεις, πού βλέπουν ότι το μοντέλο δεν λειτουργεί, γιατί το κάνουν, γιατί προσφεύγουν; ποιός τους υποχρεώνει;
Κάτι μεγαλύτερο παίζεται, που δεν καταλαβαίνουμε... και το βέβαιο είναι πως ούτε οι πολιτικοί ούτε τα στελέχη του ΔΝΤ πληρώνουν τον λογαρασμό, στο τέλος.

suncitizen είπε...

Asteroid
λες;
Καταφεύγουμε πάλι σε συνωμοσιολογίες;
Κοίτα, οι κυβερνήσεις προσφεύγουν αναγκαστικά, αφού δεν υπάρχει άλλος να τις δανείσει.
Το από κει και πέρα δεν καταλαβαίνω...

Ανώνυμος είπε...

Βγάζουν πολύ χρήμα από την εξαθλίωση μιας χώρας!
κρύβονται πολλά συμφέροντα πίσω από αυτό που σε μας φαίνεται αποτυχημένο πλάνο!

suncitizen είπε...

Κούλα καλή μ,
Σίγουρα το χρέος γίνεται μπίζνα για κάποιους.
Αλλά οι δανειστές τελικα παίρνουν πίσω τα λεφτά που δάνεισαν;

Ephemeron είπε...

Αν η τακτικη του ΔΝΤ ακουγεται ηλιθια, καλυτερα να μην πουμε πως ακουγεται η τακτικη της ζωης των νεοελληνων...
1. Κανενας δεν εσπρωξε με το ζορι τον νεοελληνα να κανει τη ζωη που κανει. Οι νεοελληνες κατα τη γνωμη μου (η πλειοψηφια) ειναι φοβερα κακομαθημενοι.
2. Κανενας δεν εστριψε το χερι της κυβερνησης και των πολιτικων να ζητησουν δανεια επισης. Αν εβλεπαν οτι τα πραγματα πηγαιναν ασχημα απο χρονια πριν, μπορουσαν να ειχαν κανει κατι αλλο,(πχ αλλαγη στο φορογικο οπως κανουν και τωρα), και να ειχαν αποφυγει τα τεραστια δανεια.
3. Η Ελλαδα δεν εχει αρκετη παραγωγη φυσικων αγαθων,(ειναι ελαχιστη). Η πλειοψηφια των Ελληνων εργαζομενων ειναι σε γραφεια, μαγαζια, ξενοδοχεια, κλπ, οπου δεν υπαρχει παραγωγη. Εκτος απο την παραγωγη αγαθων δεν υπαρχει και βιομηχανια. (Το ενα κακο πανω απ τ' αλλο δηλαδη...)
4. Αν δεν αλλαξει η νοοτροπια του καθε ενα Ελληνα, τα πραγματα δεν προκειται να αλλαξουν ποτε. Εγω σε καμια αλλη χωρα δεν εχω δει γονεις, οχι πλουσιοι, απλα μεσαια ταξη, να δινουν σε γιους και θυγατερες ηλικιας 24-25 σπιτια! Ουτε πλουσιους γονεις που ξερω σε αλλες χωρες δεν το κανουν αυτο! Θελουν να δουν τα παιδια τους να κανουν κατι απο μονα τους στην αρχη, και οχι να τα κακομαθουν απο 24 χρονων! Παρε παιδι μου σπιτι, παρε παιδι μου αυτοκινητο! και να κλαινε με καυτα δακρυα απο πανω, οτι δεν βγαζουν το μηνα!!!
Απιστευτα πραγματα!
Τωρα, μετα απο ολα αυτα, τι να περιμενουμε να κανουν οι αλλες χωρες; Να ερθουν να μας χαϊδεψουν και να συνεχισουν να μας δινουν και αλλα δανεια; Καποτε θα κοπουν κι αυτα, γιατι θα δουν οτι δεν προκειται ποτε να παρουν τα λεφτα τους πισω.
Δυστυχως, με πολυ μεγαλη λυπη, βλεπω οτι η Ελλαδα-Ελληνες, εφτασαν σε τετοιο σημειο που αν δεν γινουν ριζικες αλλαγες, αν δεν αλλαξουν ολοι, τα πραγματα θα πανε παρα πολυ ασχημα... δυστυχως...

suncitizen είπε...

Εφήμερε!
Στην ακριβώς προηγούμενη αλλά και παλαιότερες αναρτήσεις θα δεις να κάνω λόγο για παρασιτισμό - παρακμή του Ελληνικού λαού. Αυτό , όμως, για να αλλάξει θέλει περι τα 40 χρόνια αν απο τώρα δώσουμε έμφαση στην παιδεία. Οπότε χλωμό.

Παρόλα αυτά, δεν μονοσήμαντη η αιτία του κακού. Δε νομίζω η Ευρώπη να μας αφήσει να αναπτύξουμε ανταγωνιστική προς αυτήν βιομηχανία. Εδώ πριμοδοτεί το ξερίζωμα καλλιεργειών για να μην υπάρχει ανταγωνισμός με άλλες χώρες τις Ευρώπης.
Οι Έλληνες βιομήχανοι, που τώρα βγαίνουν και μας κάνουν μάθημα, έχουν κλείσει τις βιομηχανίες και έχουν πάει στα βαλκάνια με μισθούς των 150Ευρώ.
Ύστερα, οι νέοι των 700 Ευρώ που τώρα γίνονται των 560, παραμένουν αναγκαστικά με μαμά -μπαμπα ως τα 40. Ενώ για να κάνουν μια δική τους επιχείρηση και να περπατήσει, πρεπει να έχουν γνωστούς και να δίνουν μίζες, αλλιώς κλείνουν.
Ακόμη, το γεγονός ότι οι γονείς γράφουν νωρίς τα σπίτια στα παιδιά, έχει να κάνει και με την εκάστοτε φορολογική πολιτική, που μπορεί αν τα γράψεις αργότερα, να πληρώσεις χωρίς λόγο πολύ μεγαλύτερο φόρο.

Παρόλα αυτά, συμφωνώ ότι ο νεοέλληνας είναι κακομαθημένος σε σημείο βαρειάς παρακμής και ανικανότητας.