Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι....



Είναι δυνατόν;
Τον 21ο Αιώνα;
Ένας ταγός πάνω από 1 δισ πιστών;
Μορφωμένος άνθρωπος;
Την εποχή του Γαλιλαίου, τουλάχιστον, η επιστήμη ήταν στα σπάργανα.
Αλλα και στο φινάλε είτε κινείτο η γη είτε όχι, δε θα πάθαινε κανείς τίποτα (ίσως καιγόταν ο Γαλιλαίος βέβαια...)
Τώρα, όμως, θα πεθάνουν ακόμα αρκετές χιλιάδες , για να μην πω εκατομμύρια, πιστοι του πάπα. Προσέξτε λέω του πάπα και όχι -φυσικά- του Χριστού...
Διότι άπαξ και λέει κάτι ο πάπας που έχει τη γενική αντιπροσωπεία του Θεού επι της γής (Τσιφόρος) , το θέμα έχει τελειώσει!
Ο Παψ είναι αλάθητος εξάλλου...
Είπε , λοιπόν, ο πάπας Βενέδικτος νούμερο 16 (Τσιφόρος και πάλι) κατά το ταξίδι του στην Αφρική που έχει εκατομμύρια θύματα από το AIDS, ότι το προφυλακτικό δεν αποτελεί λύση στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του AIDS. Τουναντίον, την επιδεινώνει!!! Η μόνη λύση είναι η εγκράτεια...
Ορίστε και το link αν δε με πιστεύτε! Να λόγω τιμής δηλαδή:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=996532


Οι δηλώσεις αυτές θα έχουν την ίδια και χειρότερη αντιμετώπιση από την ανθρωπότητα και την ιστορία , με αυτές επι Γαλιλαίου ότι η γή δεν κινείται. Με τη διαφορά ότι οι τελευταίες είναι εγκληματικές. Κι αυτό, γιατί, πολλοί αμόρφωτοι πιστοί θα δαιμονοποιήσουν το προφυλακτικό και θα πάνε "ως πρόβατα επι σφαγήν..."
Βέβαια, αυτός λέει ότι η λύση είναι η αποχή και η χριστιανική ηθική. Αυτά για ένα κόσμο με ροζ ελεφαντάκια, φούξια λιβάδια και ιπτάμενες μαϊμουδίτσες, όμως. Στην γεμάτη "αδυναμιούλες" καθημερινότητά μας, το προφυλακτικό είναι επιβεβλημένο. Η μη χρήση του αποτελεί ρώσικη ρουλέτα και σχεδόν βέβαιη αυτοκτονία!
Σε τέτοια θέματα το λόγο έχει ΜΟΝΟ η ιατρική και η βιολογία που μιλούν με αποδείξεις. Όχι συναισθηματισμοί και δόγματα.
Γι αυτό το νου σας!
Και αν αποφασίσετε να βγάλετε το προφυλακτικό, να έχετε κάνει έλεγχο για ΟΛΑ τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, με την προϋποθεση ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο ΜΟΝΙΜΟ ερωτικό σας σύντροφο (προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανένα!). Άσε που υπάρχουν και νοσήματα ασυμπτωματικά όπως κονδυλώματα για παράδειγμα...
Επιπλέον, αν πάτε για γάμο και παιδιά να κάνετε εκ των προτέρων έλεγχο για τις κληρονομικές ασθένειες! Και μετά αποφασίστε για τη ζωή σας.

Πάγια θέση μου είναι ότι όταν η νοημοσύνη σου δεν επαρκεί για να επιβιώσεις, απλά δεν επιβιώνεις! Όταν, λοιπόν, δεν κατανοείς κάτι τόσο προφανές, όπως τον τρόπο μετάδωσης του HIV, τότε το μυαλό σου είναι λειψό (πωπωπωπω!-Φαμφάρας-"Ξύπνα Βασίλη!"). Και, συνεπώς, θα το φας το κεφαλάκι σου σύντομα...
Μωραίνει Κύριος, λοιπόν, ον βούλεται απωλέσαι...
Και κρίμα τα παιδιά...

18 σχόλια:

THANOS είπε...

Που ξέρεις, μπορεί να κανε ο Πάπας καμιά διπλή τυφλή μελέτη...

Ανώνυμος είπε...

Άστα να πάνε... Μ' άρεσε η επισήμανση ότι άλλος πάπας, άλλο Χριστός. Πολλοί ταυτίζουν τα του κάθε θρησκευτικού ηγέτη με τη θρησκεία αυτή καθαυτή. Καλό βράδυ.

mahler76 είπε...

δυστυχώς δε υπάρχουν άνθρωποι που τον πιστεύουν. Απλά λυπηρός και επικίνδυνος.

Leviathan είπε...

to exoun xasei...na mou peis to eixan kai pote? kai mena marese i episimansi..kalo weekend! :)

George Tsitiridis είπε...

Oi apopseis einai san tis kolotripides
oloi exoun apo mia
etsi kai o papas?

suncitizen είπε...

Thane από τύφλα άλλο τίποτα ο καημένος ο παπούλης...

Κύκνε και Leviathan κάποτε ένας νομικός νεαρός πλησίασε το Χριστό και του είπε ότι τηρεί το νόμο σε όλα. Τον ρώτησε, λοιπόν, τι άλλο να κάνει για να σωθεί... Του είπε, λοιπόν o Ιησούς να διαμοιράσει τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και να Τον ακολουθήσει... Τότε ο νεαρός νομικός στενοχωρημένος έφυγε... "ην γαρ πλούσιος σφόδρα..." Απορώ αν το έλεγε ο Χριστός αυτό στους σύγχρονους, πόσοι θα μένανε ιερείς, αρχιερείς, πάπες και πατριάρχες... Είναι εξώφθαλμο ακόμα και για τους αφελείς ότι άλλο πάπας και άλλο Χριστός....

Malher δυστυχώς οι καθολικοί είναι και τυφλά πιστοί στον πάπα.

pisoglenti έχει και ο πάπας μια άποψη. Η διαφορά είναι ότι όταν κάνει λάθος ένας στρατιώτης, άντε το πολύ-πολύ να χαθεί η διμοιρία του, ή ο λόχος του. Όταν ,όμως, κάνει λάθος ο στρατηγός, τότε χάνεται ο πόλεμος... Η βαρύτητα που έχει κάθε άποψη, διαφέρει...

Γιάννης Παππάς είπε...

δεν του το είπαν του πάπα ότι και εγκρατείς να είσαι μια φορά θα κάνεις σεχ,
φτάνει για να πεθάνεις
αυτό κρύβει κάτι άλλο το ότι λέγετε αυτή την χρονική στιγμή
μήπως θέλουν ο κόσμος της αφρικής
να πεθαίνει?
αμάν πάπα μου τι το ήθελες και το έλεγες άλωστε εσλυ δεν ξέρεις απο sex
απορία
γιατί το μπλόγκ είναι ακατάληλο για ανηλίκους?

suncitizen είπε...

Γειά σου Γιάννη,
και μια άλλη αναγνώτρια λέει να μη βάζω το μπλόγκ ακατάλληλο. Το κάνω για να μπορούμε να μιλάμε πιο ελεύθερα.Αφου επιμένετε θα το αλλάξω.
Τώρα τι να σου πω. Λες να θέλουν να πεθάνουν οι Αφρικανοί; Πιστοί του πάπα είναι! Τί να πω; Τον συμφέρει;
Η πιο καλόπιστη προσέγγιση είναι ότι η εκκλησία προσκολλάται πολλές φορές τυπικά στο νόμο, με ένα θανάσιμο τρόπο... Τώρα για το αν ο κάθε πάπας δεν ξέρει απο σεξ, χμμ εγώ δε θα ορκιζόμουν πάντως... Ασε το Θεό να το πεί καλύτερα...

patsiouri είπε...

Εδώ υπάρχουν ακόμα βαρεμένοι που αρνούνται τη μετάγγιση αίματος για να σώσουν το παιδί τους, Ο Πάπας είναι το τελευταίο.
Αλλά επειδή είναι και μορφωμένος άνθρωπος, να του θυμίσω πως για να μην έχει κολλήσει AIDS ακόμα μάλλον θα το εχει κάνει κι'αυτός το ατοπηματάκι του, τη χρήση προφυλακτικού ενοώ...
Σα δε ντρέπεται, ο δολοφόνος εκατομμυρίων αμόρφωτων...

suncitizen είπε...

γεια σου patsiouri
αυτοί που δε δέχουνται μετάγγιση αίματος , από όσο ξέρω, είναι οι μάρτυρες του Ιαχωβά.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ λίγοι σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Οι καθολικοί, όμως είναι πάνω από 1 δις. Σκέψου, ότι έστω και το 10% να κάνει τυφλή υπακοή στον πάπα, αυτόματα κινδυνεύουν γύρω στα 100.000.000 άνθρωποι!

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Owain Glyndwr είπε...

Εκ των υστέρων είπαν πολλοί παπικοί ότι ο "Άγιος Πατέρας" άλλο εννοούσε και ότι πρώτα ήθελε να προβάλει την εγκράτεια κτλ. Εγώ πάλι θα πω ότι μάλλον αυταπατώνται ή είναι ενσυνείδητα υποκριτές και ψεύτες ή απλά αγνοούν την διδασκαλία περί σπέρματος της εκκλησίας τους (το θεωρούν περίπου σαν έμβρυο,μην χαθεί δηλαδή ούτε σταγόνα...) και μάλλον εκεί οφείλεται το τελευταίο παραλήρημα.Μα επί τέλους πότε θα δουν λίγο τα πράγματα από την επιστημονική τους πλευρά και να πάψουν να μπερδεύουν την θρησκεία με την επιστήμη;δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει αυτό το σύνδρομο πολλοί δυτικοί (και τώρα φυσικά αρχίζει από κάτι "επιστημονιστές" το αντίθετο,να βάζουν δηλαδή την επιστήμη στη θέση της θρησκείας και να καταφεύγουν σε ακρότητες και να πετάνε κοτσάνες,δες Dawkins).Ευτυχώς η διδασκαλία της δικής μας Εκκλησίας δεν είναι αυτή (μιλάω για την ορθή διδασκαλία και όχι για τα παραληρήματα κάποιον φανατικών ιδεοληπτικών ατόμων που αφού φέρονται έτσι μάλλον δεν πρέπει να λέγονται ορθόδοξοι) απέναντι σε επιστημονικά θέματα.
Άλλο το να κηρύξει περί της εγκράτειας,που σε ένα βαθμό είναι και απαραίτητη και η υπερβολή της βλάπτει,άλλο όμως αυτή η εντελώς ανεύθυνη και εγκληματική δήλωση.
Τώρα όσον αφορά στην θεοποίηση του κάθε ραμολιμέντου που έτυχε να είναι κωλόφαρδος ή καλός παίκτης και πήρε τον "θρόνο του Αγίου Πέτρου" (τόσο επιστημονικά όσο και σύμφωνα με την δική μας παράδοση ο Πέτρος δεν πέρασε καν από την Ρώμη,αλλά και να πέρασε και πρώτος επίσκοπος να ήταν αυτό δεν λέει κάτι αφού ισότιμος με κάθε άλλον ήταν,αλλά και να μην ήταν γιατί οι διάδοχοι να νομίζουν ότι είναι "Πέτροι";) είναι πραγματικό πρόβλημα.Έτυχε μία φορά να αναφέρω κάτι δημοσιεύματα του ξένου τύπου αλλά και της Ελευθεροτυπίας που ανέφεραν κάτι για τον Βενέδικτο ως Ναζιάρια Μπέττυ και κάτι παπικοί δεν μου μιλούσαν μια βδομάδα!

suncitizen είπε...

Owain Ακόμα και "Ναζιάρα Μπέτυ" να είναι ο Βενέδικτος, δε θα με πείραζε τόσο, όσο αυτά που λέει για τα προφυλακτικά. Ειναι απολύτως φυσιολογικό ένας άνθρωπος να κάνει σεξ . Είναι υγεία τόσο για την ψυχή όσο και για το σώμα. Αυτά τα λέει η επιστήμη μέσα από έρευνα και μελέτες.
Όταν, όμως, φτάνουμε στο θέμα της μετάδοσης του οποιουδήποτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, το λόγο έχει η επιστήμη και μόνο. Δε θα μας πει η θρησκεία πως μεταδίδεται το aids, ούτε πως θα προφυλαχτούμε από αυτό. Εξάλλου, ούτε η ιατρική θα μας πει τι είναι ο Θεός. Έτσι είναι! Έκαστος στο είδος του. Δεν μπορεί ο πάπας να έχει λόγο για όλα. Καλό είναι να κυρήττει την εγκράτεια, ή το γάμο κλπ, αλλά ας αφήσει τους ιους και τα μικρόβια στους ειδικόυς. Όπως έπρεπε να είχε αφήσει την αστρονομία στους αστρονόμους επι Γαλιλαίου...

Owain Glyndwr είπε...

Συμφωνώ με αυτά που λες και εγώ αυτό πιστεύω.Και οι άλλοι να αφήσουν βέβαια τα του Θεού στις θρησκείες και όχι να φαίρονται σαν τον Dawkins ή άλλους που απόψεις τους τις επιβάλουν στα πρωτοετή για επιστήμη ενώ είναι απλά η ιδεοληψία τους...(δυστυχώς στο χώρο μουθ υπάρχουν πολύ τέτοιοι)
Από την πλευρά μου δεν υιοθετώ τα περί Μπέττυς γιατί απλά δεν ξέρω,αλλά όπως και να το κάνουμε θα μου ήταν βαρύ αν ήταν αλήθεια.

suncitizen είπε...

Owain θα σε πείραζε αν ο πάπας είναι ομοφυλόφιλος, ή γενικά αν κάνει σεξ; (όχι πια βέβαια διότι είναι γέρος, πιο παλιά λέμε...)

Owain Glyndwr είπε...

Για μένα το ίδιο είναι

Owain Glyndwr είπε...

Πάντως αν μπορεί να κάνει ακόμα σεξ εγώ γίνομαι καθολικός...ε θα πρόκειται για θαύμα

suncitizen είπε...

Owain!Μεγάλη μπουκιά φάε, αλλά μεγάλη κουβέντα μη λες... ;)