Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή φίλων του Αλέξη...


Το παρακάτω άρθρο το πήρα από το Βήμα 11-12-2008. Είναι μια επιστολή φίλων του Αλέξη που δολφονήθηκε από τον αμετανόητο Αστυνομικό.




Με δυο λέξεις μας υπενθυμίζουν ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ. Αυτή η αλήθεια είναι η λύτρωσή μας. Πιστεύουμε ότι είμαστε μηχανές παραγωγής κέρδους. Για μια ακόμα φορά ξεχάσαμε ότι είμαστε άνθρωποι.Νομίζουμε ότι αν αποκτήσουμε χρήμα τα έχουμε όλα. Ας ακούσουμε τα παιδιά που βλέπουν ακόμα καθαρά...:


«Μη ρίχνετε άλλα δακρυγόνα,εμείς κλαίμε κι από μόνοι μας» λένε στο υστερόγραφο της επιστολή τους οι φίλοι του 15χρονου Αλέξη, στην οποία και δηλώνουν με ειλικρίνεια «δεν είμαστε γνωστοί άγνωστοι, ούτε κουκουλοφόροι,είμαστε τα παιδιά σας». Το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω: «Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Βοηθήστε μας. Δεν είμαστε τρομοκράτες, “κουκουλοφόροι”, “γνωστοί - άγνωστοι”. Είμαστε τα παιδιά σας. Αυτοί, οι γνωστοί- άγνωστοι... Κάνουμε όνειρα- μη σκοτώνετε τα όνειρά μας! Εχουμε ορμή- μη σταματάτε την ορμή μας. Θυμηθείτε. Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς. Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη “βιτρίνα”, παχύνατε, καραφλιάσατε, ξεχάσατε». «Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε» αναφέρουν οι φίλοι του Αλέξη στην επιστολή τους. «Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους. Μάταια. Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε. Δεν φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε! Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε. Υλη παντού. Αγάπη πουθενά. Πού είναι οι γονείς; Πού είναι οι καλλιτέχνες; Γιατί δεν βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν; μας σκοτώνουν. Βοηθήστε μας...».

6 σχόλια:

.......marmarigi....... είπε...

εχουν δικιο τα παιδια . απουσια γονεων , κρατους , στοργης ,αγαπης . αποξενωση , μοναξια . πραγματα που οταν τα βιωνεις νεος εχουν μεγαλυτερο βαρος .

suncitizen είπε...

Ναι
Είναι μια αντίδραση στον απάνθρωπο τρόπο ζωής που δε σε αφήνει να αισθανθείς άνθρωπος και φυσικά ούτε τα παιδιά τα αφήνει να αισθανθούν παιδιά...

Aspa είπε...

Συγκλονιστική η επιστολή, γροθιά προς τους γονείς και όχι μόνο…

suncitizen είπε...

Ναι Άσπα, μην ξεχνάς ότι ένα παιδί τολάει να πει ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός...

eirini είπε...

Ένα όμορφο κείμενο και παράλληλα μια γροθιά για όλους εμάς...
Παιδιά που θέλουν ειρηνικά να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που τους δίνεται. Λόγια αιχμηρά που πονάνε αλλά τόσο αληθινά.
Καλώς σε βρήκα φίλε μου...
Καλησπέρα!

suncitizen είπε...

Καλως ήρθες Ειρήνη,
Καλό είναι να ακούμε τα παιδιά σε αυτό που ζητάνε. Συχνά αυτά που μας λένε είναι αλήθεια. Έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι επειδή είναι μικρά, λόγω άγνοιας και απειρίας, δεν έχει σημασία η άποψή τους.
Όμως αγνοούμε ότι δεν έχουν ακόμα πορωθεί και έχουν μάτια καθαρά. Γι αυτό, δε χάνουμε τίποτα να τα ακούμε, ίσως μάθουμε πράγματα για μας που δεν τα ξέρουμε...