Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Όλα του γάμου δύσκολα



Και ξαφνικά, ένα περίεργο μήνυμα έσκασε στο προφίλ μου στο gaydar και με έβαλε να σκεφτώ και να προβληματιστώ... Το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν:

¨kalispera eimai kopela gay kai psaxnw kapoion arenopo gay str8 looking me skopo tin allilokalipsi kai giati oxi kai dimiourgia kai oikogeneias me tous dikous mas nomous(den epithimw tipota to erwtiko) para mono ena paidaki kai ayto me ekswsomatiki apla thelw to paidi na exei mama k mpampa..kserw oti gelas twra pou to diabazeis..gia mena exei megali simasia giati pera apo tin seksoualiki mou epilogi thelw na zisw normal. an se endiaferei i protasi mou kane me add sto..."

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε gay και που αρκετοί από εσάς είμαι βέβαιος ότι το έχετε σκεφτεί έστω και φευγαλέα...

Δε θα σας πω τι απάντησα. Με ενδιαφέρει, όμως, να διαβάσω τις δικές σας αντιδράσεις σε μια τέτοια πρόταση...


Περιμένω σχόλια...

18 σχόλια:

mahler76 είπε...

ποτέ μου δεν το σκέφτηκα να το κάνω. ίσως όμως δεν πιέστηκα από το περιβάλλον μου αρκετά να παρουσιάσω γυναίκα οπότε δεν με ενδιέφερε.

Καλή σου μέρα.

suncitizen είπε...

Καλημέρα mahler, οπότε εσύ θα απαντούσες όχι.

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Ενδεχομένως να είναι μία καλή λύση για την ζωή κάποιων. Είναι αρκετά βολικό σαν λύση αν σκεφτείς πως πολλοί γκέι παντρεύονται μόνο και μόνο για να κλείσουν όχι μόνο τα μάτια του κόσμου αλλά και τα δικά τους. Ακολουθούν την πεπατημένη και δημιουργούν οικογένειες και εννοείτε πολύτεκνες. Κοροϊδεύουν πρώτιστος τον εαυτό τους και τον σύντροφο τους. Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση κοροϊδεύεις μόνο την κοινωνία που κατά την γνώμη μου της αξίζει και που ούτως ή άλως αν δεν είσαι άουτ το κάνεις σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

suncitizen είπε...

@ΝαΊτης! Καλά την κοινωνία την κοροϊδεύεις... Τα παιδια; Τι σου φταίνε;

George Tsitiridis είπε...

Πιστεύω οτι ειδικά στο gay dar θα βρεί πάρα πολλούς και θα έχει πάρα πολλές προτάσεις..
ειναι η πλέον συντηριτική σελίδα με κομπλέξικούς (έχω και εγω προφίλ και μιλάω εκ πείρας)
Ολοι οι κρυφοί στο dar ειναι.
Καλή τύχη λοιπόν να έχει η κοπέλα..
κρίμα που πιστεύει οτι δεν ζει νορμάλ και θέλει να ζήσει νορμάλ..
Εγω πάντως απο ζευγάρια που ξέρω που κάνανε λευκό γάμο..
επειδή ο κόσμος το έχει τούμπανο ..
και έχουν και τις σχέσεις τους..
καθόλου νορμάλ δεν ζούνε γιατι όλος ο κόσμος γελάει με την υποκρισία τους.

suncitizen είπε...

Μαλιστα, pisoglenti... το νορμάλ για ένα γκει δεν ταυτίζεται με το νορμάλ για ένα str8 λες εσύ.
Και έχεις δίκιο, πιστεύω. Γι αυτό μιλάμε και για διαφορετικότητα, άλλωστε.
Τώρα, αν το gaydar είναι συντηρητικό, δε νομίζω...
Έχει απ όλα πιστεύω.
Πέρα από κρυφούς παντρεμένους, έχει και πάρα πολλούς πολλούς out που το φωνάζουν καθημερινά στη ζωή τους ότι ειναι gay και δεν έχουν πρόβλημα.

George Tsitiridis είπε...

Λέω απλά οτι κρίμα που η λεσβία θεωρεί τον εαυτό της μη-νορμάλ και ψάχνει εναν κομπλεξικό υποκριτή σαν του λόγου της για να κάνει νορμάλ ζωή.
το gay dar έχει σε βαθμό 90% φωτογραφίες απο στήθος , σώμα , και ψωλές..απόδειξη απο αν δεν είσαι ψωλαράς και κορμάρα είσαι για πέταμα..
επίσης σπάνια έχει φωτο προσώπου..
ειναι βαθύτατα κομπλεξικό και συντηρητικό.
βγάλε αγάπη μου την λεκτική επαλήθευση

Ανώνυμος είπε...

http://www.conservapedia.com/Homosexuality

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Θα θέλατε & τη γνώμη μιας str8 επ΄αυτού; Σ΄εμένα το όλο θέμα φανερώνει εκτός από την υποκρισία των συναινούντων, τη δειλία τους & την αδυναμία τους να διεκδικήσουν όλα όσα θέλουν στη ζωή τους σα gay! Μη με παρεξηγήσετε, δε μιλάω καθόλου με ρατσιστική διάθεση εναντίον των gays, απεναντίας, είμαι απολύτως πεπεισμένη πως πολλοί εξ΄αυτών είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα άτομα, απ΄αυτά που μια υγιής κοινωνία τα έχει ανάγκη! Ωστόσο, είμαι πεπεισμένη πως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας gay είναι να παριστάνει τον str8... Κατανοώ βέβαια τις τεράστιες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ειδικά στην ελληνική κοινωνία, όποιος έχει το θάρρος να διεκδικεί το δικαίωμά του στη διαφορετικότητα! Πραγματικά γύρω μας μπορεί να υπάρχει στενομυαλιά, ρατσισμός & κακία. Ωστόσο αυτά δεν αφορούν μόνο στους gays, όλοι καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε σε πολλά & καθημερινά θέματα! Κατανοώ επίσης, πως η ελληνική οικογένεια πολύ σπάνια θα βοηθήσει ένα gay παιδί να κατανοήσει καταρχήν το "εγώ" του, πόσο μάλλον να το υποστηρίξει κιόλας, να το συνδράμει να αναπτυχθεί ομαλά κι όχι με κόμπλεξ...
Από την άλλη, τα πάντα είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ(όχι φυσικά με την έννοια των σχολικών γνώσεων, μα της προσωπικής πνευματικής καλλιέργειας)! Eφόσον εσείς ξέρετε τον εαυτό σας καλύτερα από όλους τους άλλους, εφόσον καταλαβαίνετε πως δεν είναι καθόλου κακό να είσαι διαφορετικός, γιατί δεν αφοσιώνεστε ακριβώς στο να κερδίσετε όλα όσα σας αρνούνται;;; Έχετε κάθε δικαίωμα να είστε κι εσείς ευτυχισμένοι ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε (όπως όλοι μας) να γίνετε! Νομίζετε πραγματικά πως το να συνάψετε έναν εικονικό-λευκό γάμο με ετερόφυλο άτομο θα σας παρέχει έστω τις προϋποθέσεις για να κερδίσετε στιγμές ευτυχίας; Μα πώς είναι δυνατό, αφού θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να κρύβεστε, να υποκρίνεστε, να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως εντελώς διαφορετικό από ότι στην πραγματικότητα είναι;;; Και πώς τότε επιθυμείτε να σας αποδεχθούν οι γύρω σας, όταν σεις οι ίδιοι απαρνείστε έτσι αναίμακτα τον εαυτό σας;;; Και στο κάτω-κάτω, ένας αρχαίος έλληνας φιλόσοφος δίδασκε πως "καθόλου δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων για μένα, εφόσον εγώ αυτούς δεν τους έχω σε υπόληψη"! Αυτό νομίζω το γνωμικό μπορεί να βρει μεγάλη απήχηση στη δική σας περίπτωση: γιατί δλδ εσείς να πρέπει να στεναχωριέστε-εκνευρίζεστε από άτομα που δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια οι ίδιοι να αποδεχθούν πως κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους μπορεί να γεννιούνται ή να αναπτύσσονται ως ομοφυλόφιλοι; Στην πραγματικότητα αυτοί έχουν το πρόβλημα κι όχι εσείς!
Όμως καλοί μου, εάν εσείς κάνετε τη χάρη σ΄όλους αυτούς τους στενόμυαλους που σας θέλουν κλεισμένους σε στερεότυπα, που δεν αρέσκονται (με ποιό δικαίωμα, τί τους νoιάζει αυτούς;!) να σας βλέπουν ζευγάρι με ομόφυλό σας άτομο, τότε αυτή η κατάσταση δε θα αλλάξει ποτέ στη χώρα μας! Γιατί είναι σα να αποδέχεστε πως είστε "μιαροί", πως πρέπει να αλλάξετε τις επιθυμίες σας...
Εγώ προσωπικά μην έχοντας η ίδια αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα, αλλά έχοντας αρκετούς gay φίλους, έχω την άποψη πως ένας "ψεύτικος" γάμος (όπως αυτός που επιζητά η κοπέλα του post) μόνο λάθος θα μπορούσε να αποδειχθεί! Γιατί το μόνο που θα πρόσφερε σε ένα gay άτομο θα ήταν χρόνια υποκρισίας, θα καταπίεζε ο/η ίδιος/α τον εαυτό του κι όλο αυτό μακροπρόθεσμα θα έβλαπτε απίστευτα την ψυχολογία του, με αποτέλεσμα κάποτε να μετανιώσει ο ίδιος/α για τα χρόνια που στερήθηκε την ελευθερία του, οι γύρω του να τον "έχουν πάρει χαμπάρι" (όπως σωστά επισημαίνει κι ο φίλος παραπάνω) & τελικά να γίνει απολύτως δυστυχισμένος! Συν του ότι θα έχει χάσει ουσιαστικά την ευκαιρία να βρει έναν πραγματικό σύντροφο στη ζωή του!

Με συγχωρείτε για το τεράστιο σχόλιο, πιστέψτε με όμως πως όλα αυτά τα έγραψα με μόνη διάθεση να βοηθήσω...

suncitizen είπε...

Ηλιαχτίδα! Καταρχήν, θεωρώ τις απόψεις σου ιδιαίτερα αξιόλογες, όχι μόνο από το σχόλιο, αλλά και από το ιστολόγιό σου.
Κατα δεύτερον, έχεις δίκιο για τον κοινωνικό ρατσισμό στην Ελλάδα και όχι μόνο. Προσωπικά, πάμπολλες φορές με ρωτάνε μόλις με γνωρίζουν αν είμαι παντρεμένος και αυτό έχει να κάνει με την καταξίωση του ανθρώπου για πολλούς. Άρα γι αυτό πολλοί κάνουν λευκο γάμο και συνεχίζουν την ερωτική ζωή τους "εν παραλλήλω..."
Ο ανύπαντρος για τον πολύ κόσμο, είτε έχει ψυχολογικά, είτε είναι γκέι (ψυχολογικό το θεωρούν κι αυτό) είτε είναι άστατος και γκομενιάρης (δηλαδή κρατήστε τον μακριά απο τους άντρες μας μην τους ξεμυαλίσει και διαλύσουν την οικογένειά τους!)
Η συγκεκριμένη κοπέλα, όμως, έλεγε ότι ήθελε να ζήσει τη μητρότητα (αυτό εννοεί νορμάλ) και επιπλέον να έχει συντροφικότητα όταν γεράσει...
Εγώ, βέβαια, αναρωτήθηκα τι συντροφικότητα μπορώ να έχω με μια κοπέλα που ερωτικά με σιχαίνεται...
Και η απάντηση ήταν ότι θα έχουμε αγάπη αγνή και αδελφική... :)

suncitizen είπε...

@ανώνυμος
η προσπάθειά σου να πεις ότι η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη και θέμα συνήθειας είναι μάταιη.
Και θα σου πω γιατί.
Η ομοφυλοφιλία και όχι ο αμφισεξουαλισμός είναι όχι απλα η έντονη έλξη ενός άντρα από άντρες, αλλά και η αδυναμία του παράλληλ να λειτουργήσει με γυναίκες.
Ακόμα κι αν αυτό θεωρηθεί ατύχημα -αναπηρία και όχι ιδιαιτερότητα, όπως δηλαδή το βλέπεις εσύ, δεν έχει σημασία αν έμεινα ανάπηρος από ατύχημα ή εκ γενετής. Σημασία έχει ότι είμαι ανάπηρος.
Αυτό είναι κάτι που καθορίζεται σε τρυφερή ηλικία (ή και στα γονίδια κι ας μήν το δέχεσαι) και δεν είναι θέμα επιλογής όπως και να χει.
Τώρα για τα δεδομένα που μιλούν για ομοφυλόφιλους που έγιναν ετεροφυλόφιλοι, μεγάλη μπουκιά φάε αλλά μεγάλη κουβέντα μην λες!
Γιατί αν αποφασίσει ο άλλος να κάνει διπλή ζωή κρυφά δεν πρόκειται φυσικα να το πει στα βιβλία! Ασε που ξέρεις πόσα παντρεμένα ζευγάρια υπάρχουν τυπικα και πρακτικά η γυναίκα πάει με άλλους άντρες και ο άντρας με άλλους άντρες και απλα υπάρχουν για τα μάτια του κόσμου και της εκκλησίας;
Η φυση δυστυχώς δε μπαίνει σε κουτάκια! Χρειάζεται αντοχή και ανοικτό μυαλό για να τη δεις κατάματα.
Όταν όμως είσαι εκγλωβισμένος σε δόγματα και θέσφατα, τότε πρόσεξε μην την πατήσεις όπως αυτοί που παραλίγο να κάψουν το Γαλιλαίο που έλεγε ότι η γή κινείται!

suncitizen είπε...

@pisoglentis
Ναι η αλήθεια είναι ότι αν ο gay δεν είναι κορμάρα, είναι μετρημένα τα βήματά του στη gay ζωή.
Τώρα για τη face foto, μη ζητάς πολλά, στην Ελλάδα ζούμε! Όχι στη Νέα Υόρκη....

patsiouri είπε...

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι, στρέητ, γκέι, κουτσοί, στραβοί, κοντοί, άσχημοι κτλ, λυσσάνε να παντρευτούν ακόμη και αν δεν το θέλουν πραγματικά επειδή η "κοινωνία τους αναγκάζει".
Ήμαρτον!
2008 έχουμε, δε χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν κακομοίρη και σε καμία κακομοίρα για το αν πας με άντρα η γυναίκα ή αν είσαι τελείως μπακούρι.
Από τη στιγμή που υπολογίζεις την άποψη του κάθε τελευταίου, μπαίνεις αυτόματα στην κατηγορία του τελευταίου κι'εσύ.
Η το άλλο, περιμένουν οι γονείς...
Αν κάποιος δε θέλει να ομολογήσει στους γονείς του πως είναι γκέι, ας τους αφήσει να πιστεύουν πως είναι απλως ΕΡΓΕΝΗΣ Η ΕΡΓΕΝΙΣΣΑ!
Ούφ!

Όσον αφορά τη δημιουργία οικογένειας, βρίσκω αηδιαστικό το να ζεις με έναν άνθρωπο που δε γουστάρεις όλη σου τη ζωή γι'αυτό το λόγο.Η καλύτερη λύση είναι να κάνεις ένα λευκό γάμο προκειμένου να καταφέρεις να υιοθετήσεις ένα παιδί.Μετά χωρίζεις και εφ'όσον το ήθελες τόσο πολύ το παιδί αυτό, μπορείς μια χαρά να το μεγαλώσεις και μόνος σου.
Μπορώ να γράψω ολόκληρο πόστ (γνωστή πολυλογού γαρ), αλλά θα αρκεστώ σ'αυτά.
Και σε δύο λίνκς παλιών μου πόστς.

http://topatsiouri.blogspot.com/2008/03/only-you.html

http://topatsiouri.blogspot.com/2007/12/h-dame.html

Καληνυχτούδια!

suncitizen είπε...

@patsiouri
Ο γάμος θεωρητικά είναι η απόδειξη ότι εισαι ένα υγειές άτομο , str8 σ(δηλαδή νορμάλ και όχι ανώμαλος) αλλά και κοινωνικός και περνάει η μπογιά σου κλπ.
Αυτά τυπικά, βέβαια, διότι αν ψάξεις το εσωτερικό κάθε οικογένειας, τότε θα καταλήξεις σε ψυχιατρείο....
Οπότε όποιος δεν παντρεύεται βγάζει είτε μια αλητεία, είτε μια ανωμαλία, είτε μια ανικανότητα , είτ μια αποτυχία, είτε και όλα μαζι τα προηγούμενα.
Αυτά για την κοινωνία του καθωσπρεπισμού και του τύπου.
Παλιότερα, μάλιστα, ήταν και μια ασφαλής μέθοδος εισαγωγής στον "ίσιιο δρόμο", αφού το διαζύγιο ήταν κάτι το αδιανόητο.
Σήμερα, όμως, που τα διαζύγια πέφτουν βροχή, αρχίζει -δυστυχώς- να γίνεται ασύμφορος....

***soulmate*** είπε...

Υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του μη φυσιολογικό , επειδή ακριβώς ειναι γκέι; Όση πίεση και να υπάρχει από το περιβάλλον , ρε παιδιά , εκείνο το έρημο το παιδάκι το ρώτησε κανείς αν θέλει τέτοιους γονείς; ... Γονείς που θα το μάθουν , να κάνει τι; Να κρύβεται από τον εαυτό του , ό,τι και αν σημαίνει αυτο;
Κάτι τέτοια βλεπω-και πολλά άλλα . αλλά δεν είναι της παρούσης- και λυπάμαι που είμαι (συν)άνθρωπος (τους).

suncitizen είπε...

Καλά τα λές soulmate
γονείς που κρύβονται και υποκρίνονται... τραγικό.

Ανώνυμος είπε...

ας γελάσω!!!!!!!! "γονεις που κρυβονται και υποκρίνονται..." ειμαι σιγουρος ότι οι περισσοτεροι str8 γονεις κρυβονται και υποκρινονται. Oi gay γιατι οχι??????????

Coffeemug είπε...

και θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο. οι gay μας πείραξαν;
νομίζω αυτό που μας ξαφνιάζει στην ιστορία σου είναι ότι η συμφωνία τέθηκε εξ'αρχής στο τραπέζι. Και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο ειλικρινής από πολλούς δήθεν γάμους και δήθεν αγαπημένα ζευγάρια που κρύβονται και δεν τολμούν για τους δικούς τους λόγους.