Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Αιμοδοσία και gay

Προσωπικά, σταμάτησα να δίνω αίμα όταν διάβασα στις οδηγίες που δίνονται λίγο πριν την αιμοδοσία, ότι απαγορεύεται να δίνει αίμα όποιος είχε έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Κάθε τέστ που έχω κάνει είναι αρνητικό και πάντα παίρνω προφυλάξεις.
Παρόλα αυτά, αφού μου το λένε, δε δίνω αίμα.

Όμως προκύπτει μία προφανής ερώτηση! Γιατί από το 1977;
Δε λέμε ότι η μόλυνση από τον ιό εντοπίζεται μετά από δύο μήνες;
Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να είχα κολήσει AIDS και να μην το έχουν εντοπίσει;
Τελικά, μπορούν να εντοπίσουν το aids ή όχι; Αν ναι, το 1977 τι νόημα έχει;
Αν μπορούν, μόλις δώσει αίμα ένας φορέας θα το εντοπίσουν. Αν όχι, τι νόημα έχει το τέστ που κάνουμε;


Επιπλέον, με βάση αυτό το κριτήριο, αν το πάρουμε κυριολεκτικά και εξαιρέσουμε ανθρώπους που στα νειατα τους "ψαχνόντουσαν" και είχαν μια-δυο ομοφυλοφιλικές εμπειρίες (βάλε και τη στρατιωτική θητεία μέσα...), τότε φοβάμαι ότι θα εξαιρέσουμε ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού και οι "πεφωτισμένοι" γιατροι που τα γράφουν αυτά θα μείνουν με τίς ...μπουκάλες στα χέρια!

Θα ήταν προτιμότερο, αντί να λένε αρλούμπες, να πληρώσουμε κάτι παραπάνω και να υλοποιείται το τέστ για ανίχνευση του ίδιου του ιού και όχι των αντισωμάτων.
Μη φοβόμαστε να πληρώσουμε όταν πρόκειται για τη ζωή μας! Δεν υπάρχει κάτι πολυτιμότερο!




8 σχόλια:

George Tsitiridis είπε...

Και εγω σταμάτησα να δινω αίμα.
Μάλιστα είχα κάνει φασαρία σε ενα νοσοκομείο.
Ειχα στείλει και το φυλλάδιο αυτό στην διευθύντρια του νοσοκομείου και στο Υπουργείο Υγείας αλλά οπως καταλαβαίνεις δεν έγινε τίποτα.

Απλά πρέπει το φυλλάδιο αυτο να αλαχθεί..
οσο για το αίμα... μεγάλη ιστορία..

suncitizen είπε...

Ναι pisoglentis.
Είναι παράλογο.
Ειδικά αυτό το "έστω και μία οοφυλοφιλική σχέση από το 1977" είναι εντελώς άκυρο. Και επιμένω ότι αν όλοι το πάρουν κυριολεκτικά, θα εξαιρεθεί ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων από τους αιμοδότες. Ακόμα και η λέξη "σχέση" είναι ακυρη. Δηλαδή αν δεν είχε σχέση, αλλά έκανε απλά μια φορά σεξ; Είναι ΟΚ; χαχα αρλούμπες

mahler76 είπε...

Εγώ αναγκάστηκα να δώσω αίμα για ένα συγγενικό πρόσωπο που το είχε ανάγκη. Τι να έλεγα, δεν δίνω γιατί τον παίρνω από πίσω? (ο αδελφός μου δεν έδωσε ας πούμε γιατί είναι ναυτικός και είχε πάει Αφρική).

Αυτό το κάνουν περισσότερο για να μειώσουν τους κινδύνους να προσλάβουν μολυσμένο αίμα. Το 1977, είναι γιατί πάνω κάτω από τότε άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα άσχετα αν πέρασαν χρόνια μέχρι να καταλάβουν τι παίζει.

ellinaki είπε...

Φοβερή λογική, αφού ως γνωστόν οι straight είναι αδύνατον να έχουν μολυσμένο αίμα :S

Ανώνυμος είπε...

""αν το πάρουμε κυριολεκτικά και εξαιρέσουμε ανθρώπους που στα νειατα τους "ψαχνόντουσαν" και είχαν μια-δυο ομοφυλοφιλικές εμπειρίες (βάλε και τη στρατιωτική θητεία μέσα...), τότε φοβάμαι ότι θα εξαιρέσουμε ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού""

χαλάρωσε μωρή λουκία.
αυτή τη καραμέλα δεν την βαρεθήκατε; ξαφνικά όλοι πουστράκια είναι. κατηγορείτε όσους δεν σας γουστάρουν ότι είναι κομπλεξικοί αλλά τελικά εσείς είστε τα πλέον κομπλεξικά άτομα.

Ανώνυμος είπε...

όσο για το αίμα, κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι doctorάρες μας!!! ουουου

queer είπε...

και γώ είμαι τακτικός αιμοδότης και κάθε φορά κάνω τρελή φασαρία για το εν λόγω χαρτί που πρέπει να υπογράψω. Έχω φτάσει στο γραφείο της διευθύντριας να τη ρωτάω αν έχω κάνει πρωκτικό σεξ με κοπέλα να δώσω αίμα, αλλά αν έχω κάνει με άντρα όχι;

..και μου απάντησε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ομάδα υψηλού κινδύνου και καλύτερα να μη δώσω.

Επίσης το χαρτί αναφέρει ομοφυλόφιλη σχέση χωρίς αναφορά στο φύλο. Μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά οι 'επιστήμονες' και μας περνάν όλο το σεξισμό τους με αυτά τα γελοία χαρτια.

Ανώνυμος είπε...

θελω να πω στον "daktuloskuriou" οτι μονο δακτυλος Κυριου δε μπορει να ειναι γιατι ο Κυριος δεν ειναι ρατσιστης!!!και επισης να ξερει οτι οι γκέι ειναι πολλοι περισσοτεροι απο οτι μπορει να φανταστει!τον ενοχλουν οι "λουκιες" αλλα σιγουρα δεν εχει κανενα προβλημα με τις λεσβιες...!Αnyway δεν υπαρχει λογος να ασχολειται κανεις με ατομα τετοιου επεπεδου και σκεπτικου..... οσον αφορα το αρθρο θελω να πω οτι στο ερωτηματολογιο για τον αιμοδοτη αναφερει οτι δεν πρεπει να αιμοδοτησει και οποιος ειχε πολλους ερωτικους συντροφους χωρις χρηση προφυλακτικου.φυσικα δε συμφωνω οτι οι ομοφυλοφιλοι δεν πρεπει να αιμοδοτουν αλλα υποθετω οτι δεν επιτρεπουν την αιμοδοσια επειδη οι ομοφυλοφιλοι στην πλειοψηφια τους ειναι "ελευθερων ηθων"(δεν το λεω με την κακη εννοια!!!).οπως και να το δεις ομως ειναι ακρως ρατσιστικο, προσβλητικο και ατοπο καθως οσες πιθανοτητες εχει ενας ετεροφυλος, με που εχει ερωτικη επαφη με διαφορετικο συντροφο καθε μερα, να κολλησει σεξουαλικως μεταδιδωμενες ασθενειες αλλες τοσες εχει και ενας ομοφυλοφυλος!το μονο σιγουρο ειναι οτι το ερωτηματολογιο για τον αιμοδοτη πρεπει να ανανεωθει και φυσικα να γινεται καλυτερος ελεγχος στο αιμα!!!
τελος θελω να πω οτι ειμαι γυναικα, στρέιτ και νοσηλευτρια.